20 de maig 2010

“Josep i el seu abric multicolor” arriba a la Sala Cabañes per aquestes Fires


serveis de comunicació de Sala Cabañes

Toni Grané dirigeix aquest clàssic musical per a tots els públics que explica la història bíblica de Josep amb música rock i molt d’humor

La Sala Cabañes estrena aquest dissabte “Josep i el seu abric multicolor”, un espectacle musical per a tots el públics, amb música d’Andrew Lloyd Webber i llibret de Tim Rice. Toni Grané dirigeix l’espectacle que l’entitat mataronina porta a escena durant aquestes Fires, del qual se’n faran nou representacions fins a abaixar el teló el dia 14 de juny. La direcció musical va a càrrec de Georgina Blanch, que coordina les veus de la trentena d’actors que hi ha sobre l’escenari amb una coral infantil formada per més de cinquanta nens i nenes.

“Josep...” és una versió lliure de la història de Josep (Marc Abril), un dels dotze fills de Jacob (Carles Maicas), narrada en el llibre bíblic del Gènesi. A l’obra, però, les aventures dels patriarques d’Israel es barregen amb una narradora (Coral Consegal) contemporània, música rock i reggae, sentit de l’humor i fins i tot un Faraó (Xevi Ribas) molt semblant a Elvis Presley.

Josep és el fill predilecte del seu pare i això provoca l’enveja dels seus germans. Un dia, Jacob li regala un abric de molts colors, la qual cosa no fa més que incrementar l’ira dels altres onze germans, que decideixen vendre Josep com a esclau i dir al seu pare que ha mort. Josep arriba a Egipte on, gràcies a la seva capacitat per a interpretar els somnis, esdevindrà l’home de confiança del faraó Ramsès II.

Un musical llegendari
“Josep i el seu abric multicolor” és un dels clàssics del teatre musical de la segona meitat del segle XX. Els seus origens es remunten al 1968, quan el Colet Court School de Londres va encarregar a dos joves de 20 anys que escrivissin una cantata de mita hora per l’actuació de final de curs del seu cor. Aquells dos joves eren Andrew Lloyd Webber i Tim Rice i la cantata es titulava “Joseph and the amazing technicolor dreamcoat”.

A partir d’aquella actuació escolar, Lloyd Webber i Rice van presentar la cantata en desenes de centres d’Anglaterra i els Estats Units i la van anar desenvolupant fins a la versió actual, estrenada al West End londinenc l’any 1972. Des d’aleshores, no s’ha deixat de representar arreu del món i els seus autors s’han convertit en dues celebritats: junts han creat “Jesus Christ Superstar” i “Evita”; Lloyd Webber ha compost la música de “Cats” i “The Phanton of the Opera” i Rice ha escrit les lletres del musical “Aida” i diverses cançons de Disney.


Dies de representació:
Dissabte, 22 de maig a dos quarts de deu del vespre (21h30)
Diumenge, 23 de maig a dos quarts de set de la tarda (18h30)
Dilluns, 24 de maig a dos quarts de set de la tarda (18h30)
Dissabte, 29 de maig a dos quarts de deu del vespre (21h30)
Diumenge, 30 de maig a dos quarts de set de la tarda (18h30)
Dissabte, 5 de juny a dos quarts de deu del vespre (21h30)
Diumenge, 6 de juny a dos quarts de set de la tarda (18h30)
Dissabte, 13 de juny a dos quarts de deu del vespre (21h30)
Diumenge, 14 de juny a dos quarts de set de la tarda (18h30)

Lloc:
Sala Cabañes (La Riera, 110-120)


Informació i reserva de localitats al 618.77.30.13 (de cinc a vuit de la tarda) o al 93.790.85.02 en horari de taquilla (divendres i dissabtes de vuit a nou del vespre, diumenges de dos quarts d’una a dues del migdia i una hora abans de cada representació)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...