31 de maig 2010

FIRATÀRREGA LLIURA EL PREMI SAN MIGUEL AL MILLOR ESPECTACLE DE LA 29ª EDICIÓ PER VOTACIÓ POPULAR


27 de maig de 2010


ALBA SARRAUTE rep el Premi San Miguel dotat amb 6.000 euros per la producció “Mirando a Yukali”

Jordi Colominas, director artístic de FiraTàrrega; Alba Sarraute, guanyadora del Premi San Miguel, Pau Llacuna, gerent de la Fira; Joan Amézaga, alcalde de Tàrrega i president del Consell d'Administració de FiraTàrrega; i Òscar Latorre, cap de vendes d'hosteleria del grup Mahou-San Miguel; durant el lliurament del guardó.

Aquest dimecres, 26 de maig, ha tingut lloc al claustre de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona el lliurament del Premi San Miguel al millor espectacle de la Fira 2009 per votació popular en el marc de la festa que anualment organitza la Fira. La festa ha comptat amb la presència dels representats de les institucions i patrocinadors que donen suport a FiraTàrrega, a més de diferents persones vinculades al món de les arts escèniques. En el decurs de la festa s’han pogut degustar una selecció productes lleidatans oferts per Lleida Qualitat.

L’espectacle “Mirando a Yukali” de la companyia Alba Sarraute és el guanyador del Premi San Miguel 2009 al millor espectacle de la Fira.

Aquest premi està dotat amb 6.000 euros, a més d’un trofeu commemoratiu, convertint-se en un dels de major dotació econòmica de les fires i festivals d’Europa.

El guardó es resol per votació popular del públic assistent a la Fira i, en la 29ª edició, hi ha hagut un important canvi en el sistema de votacions. El públic de la Fira podia votar els seus espectacles preferits, tant de la Programació Oficial com dels Espais d’Empresa, a través d’un missatge SMS on havien de votar per un espectacle i puntuar-lo de l’1 al 10.

Formada a l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona i a l’Acadèmia Fratellini de París, Alba Sarraute és la pallassa total. No només és enginyosa i divertida sinó que, alhora, domina plenament les tècniques corporals i acrobàtiques, toca el saxòfon i ens transporta a un personalíssim món imaginari. “Mirando a Yukali” és un xou femení que estimula l'ànima amb humor i circ, que fon tècniques musicals i cabareteres incorporant textos de Miguel Hernández, Koltés, Rousseau, Saint-Exupéry, Baricco o Brecht amb un discurs universal que reflecteix la selva humana i no pretén respondre a cap pregunta.

D’altra banda, San Miguel agraeix a tots els votants la seva participació en aquest concurs sortejant un viatge a Manacor per a dues persones per gaudir de la fira teatral que se celebra a final de setembre en aquesta ciutat mallorquina. El viatge va recaure en Neus Solbes, natural d’Alcoi.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...