20 de maig 2010

Àlex Rigola, director teatral de la Biennal de Venècia

www.elperiodico.cat
13 de maig de 2010


JOSÉ CARLOS SORRIBES
BARCELONA

El consell d’administració de la Biennal de Venècia va fer públic ahir el nomenament d’Àlex Rigola com a director del sector teatral d’aquest rellevant esdeveniment cultural. Rigola ocuparà el càrrec el bienni 2010-2011, cosa que serà compatible amb el tancament de la seva etapa com a director del Teatre Lliure, que s’acabarà el juliol del 2011.
Rigola relleva el veterà director italià Maurizio Scaparro, responsable els últims quatre anys. En una primera fase, prevista per a la tardor, dissenyarà un laboratori i seminaris teatrals oberts al públic abans del festival pròpiament dit, que es desenvoluparà el 2011. «El festival oferirà un panorama de l’escena contemporània, conjugant la part experimental amb l’alta qualitat del teatre internacionalment reconegut», explica la nota oficial, que també vol «confrontar l’escena italiana amb formes i llenguatges d’altres països».
«Al jove director Àlex Rigola se li ha encarregat la tasca de crear un festival amb un recorregut teatral personal entre els mestres reconeguts i la recerca de noves formes expressives», afirma Paolo Baratta, president de la Biennal de Venècia.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...