26 d’agost 2009

fitag de girona


www.fitag.cat

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el FITAG com el coneixem popularment des de fa una colla d'anys, és a punt d'obrir un any més les seves portes. Ho fa a les acaballes de les vacances d'estiu, del 25 al 29 d'agost, quan els grans festivals de música ja han baixat el teló. Aleshores, el FITAG aprofita per convertir-se en el pol de l'activitat cultural de la ciutat de Girona i, a partir d'enguany, també de bona part de les comarques de la demarcació amb la proposta “FITAG als Municipis”. Un dels objectius més perseguits per la direcció artística del FITAG al llarg d'aquests darrers anys és que aquest esdeveniment cultural organitzat per la Diputació de Girona no sigui només un important aparador de propostes de teatre
amateur català i internacional, sinó que també sigui un motor de creativitat i que, al mateix temps, dinamitzi i aporti valor al teatre no professional que es fa a les nostres comarques.
Aquesta via ja comença a estar consolidada si observem l'alta participació dels grups teatrals
gironins que progressivament s'han anat incorporant a la programació, i la presència, cada vegada més important, d'actors i directors no professionals que col·laboren en les activitats d'aquest festival popular.
Enguany, el Festival ha volgut reconèixer els 20 anys de trajectòria de la companyia La Funcional Teatre de Figueres, i produirà l'espectacle inaugural del certamen, que correrà a càrrec d'aquesta companyia altempordanesa. El FITAG vol continuar programant el millor teatre amateur que es fa arreu de les nostres viles i pobles i per això coprodueix i ajuda a tirar endavant projectes que facin pujar el llistó del risc i de la qualitat, i segueix propiciant l'intercanvi i el diàleg per tal de fomentar l'amistat i exportar teatre fora del nostre àmbit més proper.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...