21 d’agost 2009

TEATRE PER A TOTS ELS PÚBLICS A FIRATÀRREGA 2009


17 agost 2009

La Fira programa una gran diversitat d’espectacles de carrer, itinerants i de sala aptes per a públic infantil, familiar i adult

Del 10 al 13 de setembre, la Fira programa espectacles de tots els gèneres, amb multitud de muntatges dirigits al gran públic, produccions que entretenen al públic infantil, familiar i adult.

Des de Canàries, la companyia Teatro KDO portarà a Tàrrega el seu últim espectacle Garoé, que va ser estrenat en el marc d’ExpoZaragoza 2008. El muntatge proposa un poema visual i sonor que gira a l’entorn de la llegenda de l’Arbre del Garoé, un arbre de l’illa de Hierro del qual manava aigua durant tot l’any. Una cercavila itinerant, per a tots els públics, plena de simbologia i tradició.

El carrer també és l’escenari de Nostrasladamus, dels andalusos Vagalume Teatro, companyia veterana de la Fira, on ha presentat la majoria de les seves produccions. En aquest muntatge donen vida a uns personatges tronats en una divertida i personal paròdia d’una odissea espacial, amb tots els ets i uts: viatge en el temps, profecies, elegits, pols còsmica... Tot plegat per salvar el món d’un cataclisme a base de riallades.

A més de l’acció inaugural de la Fira, la Cia. Kiku Mistu també estrenarà a Tàrrega un espectacle per a tots els públics anomenat La Fabulosa Companyia de la Llum. Un poètic viatge a la recerca de la llum.

El clown també és un dels ingredients molt presents en el teatre per a tots els públics. La companyia francesa Bruitquicourt presentarà El domador de sons, una veritable exhibició d’acrobàcia i d’ensinistrament, no pas d’animals sinó de sons d’animals. Aquest domador extravagant farà les delícies del públic i el conduirà a un peculiar univers sonor i imaginari.

Clown amb tocs de cabaret humorístic és el que proposa Costrini amb l’espectacle Humanus Comicus. És la darrera producció en solitari de l’argentí Sebastián Curz, còmic i malabarista amb més de 15 anys de trajectòria. A Humanus Comicus posa en marxa un cabaret humorístic on diversos personatges de circ (un faquir, un mag, un equilibrista) demostraran com sovint el món tendeix a l’absurd. Un solo interactiu basat en el clown, la paròdia i la comèdia visual.

La Cia. de Comediants La Baldufa presentarà Cirque déjà vu, un espectacle d’humor, titelles i objectes per a tots els públics que parla sobre la vellesa, l’amistat i el circ des d’escenaris com la memòria, la imaginació i el somni.


Més dirigit al públic infantil és el muntatge El somni de l’espantaocells, del Centre de Titelles de Lleida, escrit i dirigit per Joan-Andreu Vallvé. És un espectacle participatiu i entranyable que explica, amb titelles, la història d’un espantaocells que vol fer realitat el seu somni: dur una vida més amigable i conèixer món.

A la vegada, la major part dels espectacles de clown i circ que també es podran veure en aqusta edició de la Fira, estan dirigits a tots els públics.

Aquests són només alguns dels muntatges de FiraTàrrega 2009. A banda, la programació de la Fira, que tindrà lloc del 10 al 13 de setembre, inclou els muntatges d’altres disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 80 companyies nacionals i internacionals (entre la Programació Oficial i els Espais d’Empresa).

D'altra banda, ja es poden adquirir les entrades anticipades amb un 20% de descompte per als espectacles de sala de la Fira des del servei Tel·Entrada de Caixa Catalunya.


Font:
Servei de premsa FiraTàrrega

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...