28 d’agost 2009

L’humor surrealista d’‘Invisibles’ s’instal•la al Tantarantana

www.elperiodico.cat
18 agost 2009

josé carlos sorribes
barcelona

Si s’ha de fer un pas endavant, és millor no fer-lo de forma rutinària. Això devia pensar Julio Álvarez, director artístic del Teatre Tantarantana, quan va decidir avançar aquest any l’inici de la temporada al mes d’agost. La mesura segueix l’estela del seu inquiet col·lega Ever Blanchet, responsable del cicle Avantime que programen les sales Versus i Gaudí durant el període estival.
Per a aquesta avançada obertura (aperitiu) de curs, Álvarez compta amb la companyia La Banda [teatre d’humor] i el seu espectacle Invisibles, que estarà en cartell des d’avui fins a l’11 de setembre. Estrenat a la Fira de Tàrrega del 2008, el muntatge que dirigeix Sergi Estebanell vol ser una investigació sobre el teatre d’humor, a partir de la tècnica de clown, habitual en la companyia. Un humor surrealista, visual i poètic alhora, defineix una proposta que també posa una mirada còmica en la dansa i en la videocreació.
A Estebanell el va atraure la idea de treballar sobre un espectacle entre la imaginació i la realitat. «Els invisibles estan entre nosaltres, i tots tenim amics invisibles», apunta. L’obra presenta Nacho, intepretat per Lluís Petit, que inicia el procés per convertir-se en invisible amb un amic de múltiples cares que ja ho és (Xavi Estrada).

JOC AMB L’ESPECTADOR
Invisibles planteja un continu joc a l’espectador perquè participi d’un petit món, aquest «espai invisible», que pretén ser com una casa. El públic entra a la sala per una entrada diferent de la usual; ho fa per la porta del darrere del teatre. No falta tampoc a l’escena una peculiar orquestra –la Jazz Invisible Band– en un espectacle que, després del pas per Tàrrega, es va instal·lar en un centre cultural barceloní, La Casa Groga. Tres mesos d’èxit a partir del boca-orella van fer que Álvarez decidís treure el cartell de tancat per vacances per obrir el Tantarantana als Invisibles.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...