21 de maig 2011

El Kursaal de Manresa rep 2.500 vestits teatrals d'una col•lecció particular



Antoni Robert Oliva, que actualment viu a una residència d'avis, n'ha fet la cessió

El manresà Antoni Robert Oliva ha cedit a l’empresa Manresana d’Equipaments Escènics (MEES) -empresa gestora del teatre Kursaal- els més de 2.500 vestits i centenars de complements que conformen la seva col•lecció particular. Antoni Robert, que actualment viu en una residència d’avis a la ciutat de Manresa, havia estat actor de teatre i va començar a recopilar vestits durant els 32 anys que va viure a Suïssa, una col•lecció que va continuar quan va tornar a Manresa i va obrir un servei de lloguer de vestuari teatral.

El teatre Kursaal de Manresa ha rebut una important col•lecció de vestuari teatral gràcies a la donació que el manresà Antoni Robert Oliva ha fet a Manresana d’Equipaments Escènics. Aquesta mostra està formada per prop de 2.500 vestits i centenars de complements.

Aules d’arts escèniques
Tot aquest fons que ha rebut el Kursaal servirà "com a vestuari de les aules de teatre i d’arts escèniques que gestionem des de la nostra empresa", assegura Valentí Oviedo, gerent de MEES. Oviedo, que ha mostrat la seva satisfacció per haver pogut rebre aquest fons de vestuari tan important. Assegura que aquesta cessió "permetrà ajudar les accions de dinamització de les arts escèniques que l’entitat El Galliner -responsable de la programació estable- realitza amb assiduïtat". MEES serà l’empresa responsable "de tenir la custòdia, preservar i mantenir el patrimoni de Robert Oliva", assegura Oviedo que, alhora, justifica que per aquest motiu el material no es posarà a lloguer

Tot tipus d’articles
El fons personal d'Antoni Robert Oliva el formen articles impecables o nous de diversos països d’Europa: disfresses, reis, noëls, esmòquings, jaqués, fracs, núvies, models de gran festa per a dona, vestits de cabaret, per a musicals, teatre de Shakespeare i Pastorets, entre molts d'altres. També compta amb complements diversos com perruques de cabells naturals, sabateria, cinturons, postissos, barrets, plomes o pedreria. Moltes peces són úniques, fetes a mà o acabades i treballades pel mateix Antoni Robert. Hi ha més de 2.500 peces de vestir, 520 barrets i més de 300 parells de sabates.

publicat per
Carles Jódar
www.lamalla.cat
11 de maig de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...