24 de maig 2011

El Paral•lel recupera Ángel Pavlovsky



L'artista de setanta anys torna a pujar a l'escenari amb 'Angelhada', una història de fades en què l'acompanya la ballarina Martina Burlet

Després d'un parèntesi de vint anys, l'artista Ángel Pavlovsky retorna al Paral•lel convertit en una fada que reflexiona sobre l'actualitat, acompanyat per la ballarina Martina Burlet.

Pavlovsky estrena 'Angelhada' el proper dijous a l'Artèria Paral•lel, després de presentar l'obra a Madrid, Bilbao i Saragossa. Una de les novetats és que aquesta vegada l'artista ha pres part en la dramatúrgia, el vestuari, l'espai escènic, la il•luminació, la producció i la direcció del muntatge.
Als seus setanta anys, ha recordat que durant molt de temps va ser un àngel, però ara forma part del món de les fades. "Vaig anar a una escola de fades i allà em vaig graduar, encara que, continuo sent Ángel i posthumana", ha ironitzat.
'Angelhada' representa un gir de 180º respecte espectacles anteriors; amb una vareta màgica "comprada als xinos, perquè l'altra, la bona, la vaig perdre", Pavlovsky ocupa l'escenari de l'Artèria durant més d'una hora. No canta ni vesteix amb plomes, però continua divertint el públic revisant el que passa al seu voltant. Martina Burlet, ballarina i neboda de l'artista, el complementa i tot i que no parla, "fa la banda sonora de tot l'espectacle".
Nascut a Buenos Aires, Pavlovsky va trepitjar els teatres argentins abans de fer-ho als europeus. Dels cinquanta anys de trajectòria professional, destaca el seu personatge principal: la senyora Pavlovsky, que l'artista ha definit com una "fulgurant estrella de la classe treballadora".

publicat per
foto : Pavlovsky presenta 'Angelhada' EFE TONI ALBIR
www.ara.cat
16 de maig de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...