21 de març 2016

20 plans culturals per a deu dies de Setmana Santa

publicat per : www.ara.cat


Des de 'La Passió' d'Olesa i d'Esparreguera a l'exposició de Lego a les Arenas, passant pel Festival Còmic de Figueres i el nou espectacle de Tortell Poltrona al Montseny

  3
 
0  
1. 'La Passió' d'Esparreguera i d'Olesa
'La Passió', l'espectacle on es representa la vida, la mort i la resurrecció de Crist, és una de les cites més tradicionals i destacades de Setmana Santa. Les dues representacions més populars a Catalunya són la d' Esparreguera i la d' Olesa, totes dues declarades Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat.
2. Festival de Música Religiosa de Vic
Vic acull durant deu dies la 12a edició del Festival de Música Religiosa, un cicle musical que enguany presenta un canvi de format que pretén reforçar la unió entre la música i els conceptes de proximitat, país, pedagogia i diversitat.
3. Festival de Pasqua de Cervera
Una altra de les cites destacades de Setmana Santa és el Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana. La cita d'enguany, que arriba a la seva 6a edició, està marcada pel centenari de la mort del compositor Enric Granados el dia 24 de març, i per això dedicarà una Marató de concerts, projeccions, xerrades, presentacions i activitats gastronòmiques.
4. Festival Dixieland de Tarragona
Aquest primer cap de setmana se celebra a Tarragona la 22a edició del Festival Dixieland, dedicat a aquest gènere musical d'origen nord-americà. Les actuacions, de la mà de bandes locals i internacionals, es complementen amb altres activitats de caire social i cultural (cinema, ball, gastronomia), en què participen diferents entitats de la ciutat.
5. Dansa i futbol al Sismògraf d'Olot
'Foot-ball', de la companyia Gelabert Azzopardi, i 'La Partida', de la companyia Vero Cendoya, són els espectacles que inauguren el Sismògraf d'Olot d'enguany. Les dues propostes s'emmarquen dins la secció 'Rèpliques' i tracten el diàleg entre la dansa contemporània i el futbol. El primer espectacle tindrà lloc el divendres 18 al Teatre Principal i el segon el dissabte 19 a les Pistes Cor de Maria.
6. Gira de Setmana Santa de l'Orquestra Simfònica del Vallès
L' Orquestra Simfònica del Vallès representa l'obra 'Passió segons Sant Mateu' de Bach des del 18 de març fins al 10 d'abril a diferents ciutats de Catalunya: Mataró, Olot, Manresa, Tortosa, Tarragona, Terrassa, Barcelona, Cervera i Solsona.
7. Dia Mundial de la Poesia
El dilluns 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia, i per això diverses organitzacions celebren diferents esdeveniments commemoratius. L 'Arts Santa Mònica acollirà l'acte central de la Institució de les Lletres Catalanes, en què es llegirà el poema d'enguany, 'Preneu les roses', d'Olga Xirinacs.
8. Dia Mundial del Teatre
El mateix dilluns també és el Dia Mundial del Teatre. Una de les propostes originals és la de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, que ha organitzat unes rutes amb Bus Turístic per explicar la història dels principals teatres de la ciutat de Barcelona.
9. Festival Còmic de Figueres
Entre el 23 i el 27 de març, Figueres acull la 9a edició del Festival Còmic, un certamen que aborda totes les sensibilitats de l'humor amb activitats per a tots els públics. Un dels protagonistes del festival és Pep Plaza, imitador de Pep Guardiola, que amb el seu espectacle 'I ara què?' respon a les preguntes que la gent li feia quan el tècnic va deixar el Barça.
10. Ferran Utzet presenta una nova versió de 'Dansa d'agost'
Fins a l'1 de maig, el Teatre de la Biblioteca de Catalunya recupera la història de l'irlandès Brian Friel, 'Dansa d'agost', de la mà La Perla 29. L'espectacle es va estrenar a l'antic Teatre Lliure de Gràcia l'any 1993 sota la direcció de Pere Planella, ara torna a Barcelona amb Ferran Utzet i un repartiment de luxe format per Mónica López, Carlota Olcina, Màrcia Cisteró, Nora Navas i Marta Marco, que són les cinc germanes Mundy.
11. Festival Decanta a Sant Sadurní d'Anoia
Des d'aquest divendres 18 i fins el diumenge 20 de març, Sant Sadurní d'Anoia acull elfestival Decanta, que combina la música d'artistes de renom catalans amb els vins o caves d'un celler del Penedès. Els convidats d'aquesta edició són Sanjosex, Maria del Mar Bonet i Pau Figueres.
12. 'The Dream Project' al Mercat de les Flors
Aquest cap de setmana el Mercat de les Flors acull un dels espectacles del cicle 'Secció Irregular'. És tracta d'un llarg experiment de Cuqui Jerez al voltant de la recerca de noves identitats anomenat 'The Dream Project'. La coreògrafa presentarà dues peces noves i una selecció de peces creades anteriorment dins el mateix projecte, acompanyada de María Jerez.
13. El nou espectacle de Tortell Poltrona al Festival Circ Cric & Friends
El 26 de març a Sant Esteve de Palautordera comença la 7a edició del Festival Circ Cric & Friends, que estrena el nou espectacle de Tortell Poltrona, 'Grinyols'. L'espectacle inaugural anirà a càrrec de Guillem Albà i La Marabunta, que obriran el cicle de sis concerts que aposta pel vincle entre la música i el circ.
14. 'Cuentos cruentos'
Aquests primers dies de Setmana Santa, l' espai Utopia 126 de Barcelona acull la 4a edició de 'Cuentos cruentos', un espectacle musical per a adults on es representen els contes tradicionals amb una visió còmica actualitzada al món modern: els set nans a l’atur, els tres porquets no troben casa i demanen una hipoteca... Amb cançons compostes per V.O. Quartet.
15. Les obres de Duncan Phillips al CaixaForum
La setmana passada es va inaugurar la mostra 'Impressionistes i moderns' al CaixaForum de Barcelona. L'exposició reuneix 60 de les millors obres de la Phillips Collection, la majoria de les quals mai han estat exposades a Barcelona, incloent pintures de Manet, Courbet, Van Gogh, Degas, Picasso i Pollock, entre altres, que van des del romanticisme fins a l'expressionisme abstracte.
16. La mostra 'Dalí, Shakespeare, Visconti' al Castell de Púbol
La setmana passada també es va inaugurar a Púbol (Girona) l'exposició 'Dalí, Shakespeare, Visconti', que homenatja el 400 aniversari de la mort de Shakespeare i vol donar a conèixer la col·laboració entre Salvador Dalí i Luchino Visconti.
17. Arriba als cinemes 'Batman v Superman'
El dimecres 23 s'estrena una de les pel·lícules més esperades de l'any, 'Batman v Superman: El amanecer de la justicia', protagonitzada per Ben Affleck i Henry Cavill, que enfronta els dos superherois de DC Comics.
18. 'El cuento de la princesa Kaguya'
Però, abans, aquest divendres 18 arriba als cinemes un film d'animació oriental, 'El cuento de la princesa Kaguya', dirigit per Isao Takahata, que va treballar a les mítiques sèries televisives 'Heidi' i 'Marco'. La història tracta sobre un tallador de bambú que es troba una petita criatura que aflora ràpidament i es converteix en una nena.
19. El Mag Lari porta 'Ozom' a Girona
L'èxit d'aquest hivern al Teatre Condal ha portat al Mag Lari a presentar el seu espectacle 'Ozom' al Teatre Municipal de Girona el dissabte 19 i el diumenge 20. A 'Ozom', l' il·lusionista es desdobla en cinc personatges diferents i ret homenatge als grans mags de la història. El Mag Lari és el mestre de cerimònies d'un espectacle en format cabaret que explora totes les possibilitats de l'il·lusionisme en el teatre.
20. 'The art of brick', Lego a les Arenas
El centre comercial de les Arenas acull l’ exposició 'The Art of the Bricks', creada per l’artista Nathan Sawaya, centenars de milers de peces de Lego reprodueixen obres d’art en 3D com 'El pensador' d’Auguste Rodin, 'El crit' d’Edvard Munch o 'El matrimoni Arnolfini' de Jan van Eyck.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...