23 de març 2016

Humor primaveral



Publicat per
El ‘marcià' Housch-ma-Housch serà un dels protagonistes de la gala inaugural del IX Festival Còmic Foto: ARXIU.
J.C.L - FIGUERES
La novena edició del Festival Còmic de Figueres rep alguns dels millors humoristes, amb Julien Cotterau, Housch-ma-Housch i Otto Wessely com a caps de cartell

Amb la primavera no només arriba la moda. A Figueres el canvi estacional es rep amb molt d'humor i amb la visita d'alguns dels còmics més destacats de l'escena internacional. Hi té lloc del 23 al 27 de març el Festival Còmic , que enguany arriba a la novena edició. Un esdeveniment obligat per als amants de les arts escèniques en general i la comèdia en particular. I més que mai, perquè la presència de noms com Julien Cotterau, Housch-ma-Housch, Otto Wessely, la Compagnie Kadavresky i la Compagnie Pasvupaspris prestigien el cartell d'aquest festival, que ja és un referent.

Tindrà lloc entre el 23 i el 27 de març i clourà amb l'actuació de Los Toreros Muertos
Com a plat fort, el mim i clown francès Julien Cotterau, que estrenarà el seu espectacle Imagine-toi (25 de març), una obra mestra que fa deu anys que meravella espectadors de tot el món. I els més afortunats participaran en una experiència formativa exclusiva per a actors professionals mitjançant el taller que farà durant dos dies. I la connexió París-Figueres s'intensificarà amb la gala inaugural (24 d'abril, a les 21 h), amb l'actuació de Housch-ma-Housch, considerat un autèntic marcià d'estil inclassificable, format a l'Escola de Circ de Kíev i premiat arreu. L'acompanyarà Otto Wessely, figura del mític Crazy Horse, propietari i senyor dels cafès teatre, els cabarets i els music-halls.

I per complaure la devoció figuerenca pel surrealisme i el circ, què millor que les acrobàcies i els malabars de la Compagnie Kadavresky (26 de març), que estrenaran per a l'ocasió l'espectacle L'effet escargot. I més circ és el que portaran Les Moldaves (27 de març), uns clowns especialistes en acrobàcies i jocs malabars. Una altra actuació a l'escenari gratuït instal·lat a la plaça Catalunya de la capital empordanesa és la que oferirà l'humorista i cantant Pep Plaza (25 de març).

Com a producció del festival destaca la nit Humor de Micro (26 de març), dedicada al monòleg al més pur estil stand-up, que reunirà el talent de quatre còmics especialitzats, com són Àlex O'Dogherty, José Corbacho, Peyu i Godoy.

L'actuació de cloenda del festival serà a càrrec dels mítics Los Toreros Muertos, que oferiran un concert espectacle al Teatre el jardí. Pablo Carbonell, el líder de la banda, presentarà també en el marc del festival el seu llibre El mundo de la tarántula, publicat per l'editorial independent Blackie Books, en un acte organitzat juntament amb la llibreria Low Cost de Figueres.


Altres activitats són els tallers de risoteràpia i ioga del riure per a tots els públics que organitzen diversos barris de la ciutat. Tot, perquè Figueres aculli amb humor aquest festival còmic, que l'any que ve arribarà plenament consolidat a la primera dècada de vida.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...