15 de març 2016

Més de 1.200 persones gaudeixen amb l’estrena de la temporada 2016 de la Passió d’Olesa

Més de 1.200 persones gaudeixen amb l’estrena de la temporada 2016 de la Passió d’Olesa
Enguany hi ha hagut alguns canvis destacats: l’eliminació del quadre de la vall de leprosos al primer acte, i la femenització d’alguns papers, com ara el de l’àngel de l’hort. El veredicte final ha estat un aclaparador aplaudiment de la platea
Davant d’una platea gairebé plena, amb més de 1.200 espectadors, la Passió d’Olesa va aixecar aquest diumenge el teló de la temporada 2016 fent que novament la màgia fes acte de presència, una màgia que fa possible que, malgrat els habituals nervis i guirigall entre bambolines, tothom sigui al seu lloc quan toca i tot surti com ha de sortir. 
Amb petites errades, és clar, però que són unes errades imperceptibles dins la gran maquinària i la gran espectacularitat que té un muntatge com el de la Passió d’Olesa.
El primer dia de Passió, a més, és especial. És la “festa” del poble, i per tant, una prova de foc per a actors i equip tècnic i directiu. Perquè si alguna cosa no surt com ha de sortir, el públic ho nota. I si s’ha fet algun canvi destacat, no només ho nota sinó que també el jutja. I el públic olesà és un jutge més sever fins i tot que el pretor Pilat. 
I enguany hi ha hagut alguns canvis destacats: l’eliminació del quadre de la vall de leprosos al primer acte, i la femenització d’alguns papers, com ara el de l’àngel de l’hort. El veredicte final ha estat un aclaparador aplaudiment de la platea.
De tota manera, també hi ha molt públic novell en aquesta primera representació, que potser amb una idea preconcebuda de l’espectacle (ja se sap, que si és feta per actors no professionals o que potser és quelcom carrincló i amb un to massa massa religiós) ja durant el preàmbul queda bocabadat. Bocabadat i gairebé sense respiració quan als pocs minuts de començar, una nena amb veu d’àngel interpreta a capella el Gloria. 
Entre els centenars de persones que, cada setmana, fan possible la Passió d’Olesa, potser els més nerviosos són els actors amb papers destacats. I malgrat faci anys que s’enfronten a l’escenari i a una platea plena, els nervis mai els abandonen. És el cas de l’Antònia Martells, que s’estrenava en una de les novetats de al temporada: l’àngel de l’Hort, que des d’aquest 2016 interpretaran tres exmares de Déu: la mateixa Martells, Carmina Checa i Dolors Xairó. Per a Antònia Martells, és un “bombonet” de paper que gaudiran plenament tota la temporada.
En l’estrena de la temporada 2016 de la Passió d’Olesa, les faccions de Jesús eren les d’un magnífic Pep Vilà; les de Judes, de Miquel Àngel Parent; Núria Riera oferia les de la Mare de Déu; Raül Díaz i Roger Forn, les de Sant Pere i Sant Joan; Dúnia Ascaso les de Maria Magdalena i Carles Temporal les de Pilat. 
Qui segurament passa més nervis i viu amb més tensió el primer dia de representació són els membres de l’equip de direcció, format per Oriol Garrido, Lloreç Segura i Esther Vela i encapçalat per Ignasi Campmany. 
La seva valoració de la primera “festa” amb públic és més que positiva, tot i no haver pogut posar en pràctica amb tots els ets i uts, la tecnologia del maping en algunes escenes, tal i com estava previst. Malgrat tot, Campmany es mostrava del tot satisfet en finalitzar la representació. 
El President de la Passió d’Olesa, Sam Carrique, tampoc podia amagar ahir al migdia la seva satisfacció per la bona arrencada de la temporada 2016, tant pel goig de veure la platea pràcticament plena com pel convenciment que, cada any, l’espectacle es supera.
Fins el proper 1 de maig, encara hi ha 8 possibilitats més de veure la Passió d’Olesa.
Font: Ajuntament Olesa de Montserrat 
publicat per : http://www.elbaix.cat/

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...