24 de març 2016

El 'Laqvima Vere' conjuga avantguarda i tradició en un espectacle únic i tret diferencial de la Setmana Santa vila-realenca


dijous, 17 de març de 2016
publicat per
http://www.vila-real.es

Presentació de Laqvima Vere_1
El Laqvima Vere, la passió musical de Vila-real, ultima els preparatius d'un esdeveniment que es renova cada any per a seguir mantenint la seua essència: la d'un espectacle de gran format que concita tradició, música, arts escèniques, espiritualitat i una escenografia d'avantguarda per a consolidar-se en el calendari com una de les marques diferencials de la Setmana Santa vila-realenca. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, juntament amb la consellera delegada de Porcelanosa Grupo, María José Soriano, el regidor de Tradicions, Pasqual Batalla, i el director de l'obra, Alfredo Sanz, han presentat la quarta edició de l'espectacle, que se celebrarà Dijous Sant, a les 21.00 hores, a la plaça Major davant un auditori d'unes 2.500 persones.
"El Laqvima Vere és un esdeveniment absolutament consolidat en la nostra Setmana Santa, que s'ha convertit en aquests anys en un referent i un fet diferencial indiscutible de la programació local d'aquests dies. És, a més, un exemple de l'aposta que hem fet des de l'equip de govern per la innovació, canalitzant les energies de la societat, que en aquest cas han donat com a fruit un espectacle d'avantguarda, amb un alt component cultural i turístic, però també de sentiment i de tradició", assenyala Benlloch, qui recorda que l'esdeveniment, impulsat en la seua concepció actual des de 2013, té el seu principal antecedent històric en les representacions de la Passió documentades a Vila-real ja en el segle XV. "Un missatge de vida", en paraules de l'alcalde, "que no seria possible sense la implicació dels col·lectius i entitats culturals de la ciutat, l'esforç de molta gent, encapçalada per Alfredo Sanz, i l'aposta d'una empresa com Porcelanosa Grupo, que sempre està ahí quan es tracta de donar suport a iniciatives socials i culturals en la nostra ciutat".
En la representació del Laqvima Vere intervindran prop de 200 persones, en una posada en escena que enguany incorpora importants novetats. Entre elles, l'estrena de tres peces musicals, la participació d'alumnes de l'Escola Municipal de Teatre i la de Dansa o les projeccions sobre la base de jocs de colors al voltant del blanc i el negre com a oposició "entre el bé i el mal". "No podria existir un sense l'altre", puntualitza Sanz, qui apunta que l'espectacle "està sempre en evolució contínua, per a incorporar la multitud de registres, matisos o personatges que ens ofereix la Passió". 
Per a fer possible aquest gran espectacle, la Passió musical de Vila-real compta amb la col·laboració d'entitats com la Coral Sant Jaume, el cor de l'UJI, la Unió Musical La Lira, Supramúsica o la Tertúlia Flamenca, a més de músics vinculats amb la ciutat i arribats d'altres punts de la província i la Comunitat. Com a solistes, el Laqvima Vere comptarà enguany amb els vila-realencs Vicente Colonques i Francesca Sales, a més de Josep Climent, Bonifaci Carrillo i Marga Fernández. 
"Des del primer moment, quan Alfredo Sanz va proposar la idea, vam apostar per portar-la avant i hui dia podem dir que ja s'ha consolidat, com un element fonamental de la Setmana Santa de Vila-real, una de les més antigues i de les més importants de la província. Cal felicitar per això a la Junta Central i el treball que realitza també la Regidoria de Turisme, perquè tot els actes tinguen la importància i el sentiment que mereixen", assenyala Batalla, qui també ha volgut agrair la implicació de Porcelanosa Grupo. La seua consellera delegada, per la seua banda, destaca que, amb iniciatives com aquesta, "es demostra que Vila-real és una ciutat viva, amb projectes culturals de qualitat".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...