19 de març 2016

El festival FITAG de Girona guanya el Premio Nacional Escenamateur

publicat per
http://www.diaridegirona.cat


L'obra «Mis mejores amigas», que ha estat cooproduïda pel FITAG, ha quedat entre les finalistes del premi a millor espectacle internacional

15.03.2016 | 17:31
Imatge de l´obra de teatre «Mis mejores amigas»
Imatge de l´obra de teatre «Mis mejores amigas»
El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el FITAG, serà guardonat amb el Premio Nacional Escenamateur a la entidad en pro del teatro amateur com a reconeixement per la feina, duta a terme durant les quinze edicions ja realitzades, a favor del teatre amateur tant pel que fa al terreny estatal com internacional. En la tercera edició dels premis, també ha estat nominada l'obra Mis mejores amigas, cooproducció teatral del FITAG 2015, com a millor espectacle internacional.
El FITAG 2015 va començar a la Casa de Cultura de Girona amb la intenció de ser una finestra oberta per veure què passava als diferents escenaris teatrals de la resta de països, però també amb l'objectiu que el teatre amateur gironí i català tingués una plataforma de promoció, difusió i exportació. 
El premi, que l'atorga la Confederación Estatal de Teatro Amateur de España amb la col·laboració de la Societat General d’Autors (SGAE) i l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Cultura, s'entregarà el dissabte 2 d'abril al Centro Cultural Conde Duque de Madrid.
Mis mejores amigas, nominada a millor espectacle internacional, va ser cooproduïda per FITAG juntament amb la companyia de teatre isrealiana Teatro de la Costa de Netanya. En l'obra van participar-hi actrius catalanes com ara l'Alba Cabrera o la Gemma Capella i també isrealianes com és el cas de Shirli Abudi o Dafna Sears, i va omplir els teatres de Girona.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...