22 de març 2016

La Passió: el centenari de la Sala Cabanyes conflueix amb la Setmana Santa



Publicat per
http://mataroradio.cat
Ds, 19/03/2016 - 20:07
Enric Ventura

Aquest dissabte al vespre, els mataronins que s’han acostat al Teatre Monumental han pogut veure un espectacle que feia gairebé 25 anys de l’última vegada que es va representar. Es tracta d’una audició sacra de La Passió de la Sala Cabanyes: l’any 1992 es va fer realitat amb motiu del 75è aniversari de l’entitat i aquesta vegada ha estat pel centenari. Coincidint, doncs, amb aquesta efemèride i amb l’inici de la Setmana Santa, l’orquestra de la Universitat Politècnica de Catalunya i el Cor Arquitectura han servit els fons musicals que acompanyaven les lectures i recitats de textos de fra Jeroni, Joan Maragall i Jacint Verdaguer entre altres. El resultat és un muntatge molt poètic i de formes senzilles però amb una preparació molt complexa, començant pel número de persones que implica, i que es podria comparar al de qualsevol musical.

La Passió és la segona obra que més vegades ha representat la Sala Cabanyes després de l’Estel de Natzaret. Juntament amb el teatre clàssic i el teatre infantil conformen els quatre pilars de la programació d’actes de celebració del centenari de l’entitat, a l’espera que la Generalitat es pronunciï sobre la petició de la Creu de Sant Jordi.


L’ocasió d’escoltar aquesta audició sacra de la Passió ha portat una bona entrada al Teatre Monumental, amb tres quartes parts de la platea ocupades.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...