28 d’abril 2018

La Mostra d'Igualada fa un balanç positiu d'una edició marcada per la pluja




La 29a edició de de La Mostra d'Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil va tancar portes diumenge amb una assistència d'uns 23.000 espectadors, 10.000 menys que el 2017. Aquest descens del públic és atribuït a la pluja de dijous, divendres i dissabte. Tots els espectacles afectats per la meteorologia es van poder reubicar en espais coberts. Per la seva part, l'ocupació dels espais de pagament es va incrementar respecte a l'any passat i va arribar al 84%.

La Mostra d'Igualada 2018 va comptar amb la participació de 53 companyies que van oferir 54 espectacles en un centenar de representacions, amb nou estrenes absolutes i deu a Catalunya.

Satisfacció per La Mostra Pro
Enguany a La Mostra d'Igualada s'havien acreditat 682 professionals de 328 entitats (275 catalanes, 40 de la resta de l'Estat i 13 d'internacionals), mentre que l'any passat van ser 674 professionals de 336 entitats.

La direcció destaca que l'àrea professional creix any rere any, i remarca la consolidació en l'arribada de programadors d'arreu de l'Estat. "El mercat espanyol és un dels prioritaris i és molt positiu que cada cop més vegin La Mostra com a fira de referència i com a cita imperdible en el calendari de fires i festivals estratègics on generar negoci", explica el director artístic, Pep Farrés.

A més, també es subratlla el "salt qualitatiu" en la inscripció de programadors internacionals: "Treballem per obrir La Mostra a nous mercats i aquest any hem notat el que ja es venia sembrant, un efecte crida entre programadors d'arreu d'Europa", explica Farrés.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...