09 de maig 2018

Butlletí E-CULTURA nr.36: Festa Major, teatre i òpera i més cultura

logo.jpgimg-4.jpg
img-2-left.jpgimg-2-right.jpg
img-5.gif
img-sb-boigper.gif
nr. 36 Maig 2018
facebook-1.gifyoutube-1.gif
1.png
Vine a la Festa major'18, tens 6 raons de pes!
I torna, ja la tenim aquí! La Festa Major de Sant Boi, la festa gran de la ciutat torna aquest maig de primavera per a fer-nos pujar les ganes de divertir-nos i les alegries del bon viure!
Us proposem 6 raons per venir a la Festa Major’18 a les quals no podreu dir que no, així que ja us podeu anar reservant les dates del 18 al 21 maig:

1. Una festa feta entre tothom i per a tothom.

Hi ha més de 10 entitats implicades directa o indirectament en l’organització dels actes, sigui en la gestió, o en els seus continguts: les Carxofetes gestionarà la ‘Fira familiar del joc i de l’aventura’, la Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi la ‘Matinada de gralles’ i la ‘XIX Trobada Gegantera’ (...) o la Jove Companyia de Dansa Loida Grau amb el ‘SBEM’ entre molts d’altres actes. També es potenciarà la descentralització de la Festa Major a altres territoris de la ciutat (...)
Més info...
2.png
Festa Major’18: Que no falti la cultura popular!
Una Festa Major sense cultura popular NO és Festa Major, i no ho diem nosaltres!
Una festa major és la festa més important d’una ciutat, d’un poble o d’un barri ja que commemorava un fet important de la seva història o tradició, que sovint era una festa en honor a un sant patró o patrona i que es feia en els espais públics com la plaça o el cafè. Les festes majors es celebren almenys des del s. XIII!
La Cultura Popular com a eix central de la Festa MajorJa sabeu que a la nostra ciutat hi ha moltes entitats de Cultura Popular, grans dinamitzadores de la vida cultural, exportadores de la imatge de Sant Boi quan surten a participar a altres poblacions, i realitzant grossos esforços sense ànim de lucre per a mantenir vives les tradicions.
Més info...
3a.png
Un maig amb l'Altaveu Frontera per a grups emergents
Torna l' Altaveu (7 al 9 setembre’18) i aquest any està d’aniversari, fa 30 edicions, i amb ell, el concurs per a bandes emergents Altaveu Frontera, l’objectiu del qual éspromoure bandes emergents del panorama dels països catalans.

El Frontera va ser un dels primers concursos d’aquesta mena que van sortir en el sector musical català als 90. Alguns dels referents de la música feta a casa van sorgir, precisament, d’aquesta iniciativa pionera creada a Sant Boi, com Sidonie o Love of Lesbian que van rebre l’empenta necessària per passar a la música més comercial.

Més info...
4.png
Un maig de Temporada d'Arts Escèniques amb "impro" i òpera!
Com ja sabeu, no serà per falta de teatre a Sant Boi, i molt menys durant aquesta primavera que plogui o faci sol, primavera és! El passat cap de setmana vam assistir a dos espectacles dels programats per aquest mes de maig:

1. Un brillant “Sol Solet”. Una de les obres més tèrboles i desconegudes d’Àngel Guimerà i sota la direcció de Carlota Subirós, va superar els humors d’una jornada on la pluja havia de ser la protagonista. Va ser la quarta coproducció entre el TNC Teatre Nacional de Catalunya i  els Teatres en Xarxa de la qual en fa part Sant Boi. Superat amb bona nota!

2. Ja ens han arribat moltes veus que “Caçadors d’Històries” es posiciona al ranking d’una de les millors peces d’espectacles infantils d’aquesta temporada…
Més info...
5.png
"The voids" s'estrena a Atresmedia i petits aprenents debuten al cine amb l'Escola Hamlet
The Voids, la primera web serie musical del país, dóna el salt al catàleg de la plataforma digital d'Atresmedia, Flooxer. The Voids és una webserie musical que combina drama i comèdia a parts iguals, és una història sobre la superació personal sobre la amistat, la família i l'amor incondicional per l'art en totes les seves formes i expressions, però sobretot és un cant a les segones oportunitats i a la persecució emocionant de les nostres més inacceptables dreams. La direcció d'aquesta exitosa experiència és el realitzador santboià Fran Granada. Enhorabona!

L'Escola Hamlet de teatre de Sant Boi va estrenar la setmana passada els curtmetratges nascuts del Curs de cine realitzat a diferents escoles de la ciutat als Cines Can Castellet. Més de 200 persones van gaudir d'aquell dia tan especial.
Si sentiu curiositat per veure'ls, podeu fer-ho al seu canal YouTube.
Enhorabona, Sant Boi cada cop més cinèfila ;)  
logoculturati.gifDepartament de Cultura - Can Torrents
C. de l’Hospital, 9 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Tel. 93 635 12 50

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...