04 de maig 2018

El Versus obre una nova etapa



Ramon Godino i Jofre Blesa prenen les regnes d'una sala renovada, rebatejada com a Versus Glòries

Enverinades, una obra que revisa els models tradicionals femenins dels contes, inaugura una programació «eclèctica i de qualitat»

El Versus Teatre inicia un nou rumb com aVersus Glòries a partir del 2 de maig sota la direcció artística i gestió de l'actor Ramon Godino i Jofre Blesa, de la productora Apunta Teatre (Claveguera, La peixera), amb tres lustres d'experiència en el sector. Els impulsors que van posar en marxa la sala fa 22 anys, Ever Blanchet i Maria Clausó, es concentraran a partir d'ara en el seu altre teatre, el TGB (Teatre Gaudí Barcelona). La pèrdua d'una subvenció triennal i la falta d'energia han motivat el traspàs de la gestió del local.

Els nous responsables de la sala, que s'han renovat parcialment, aspiren a mantenir-se amb els ingressos de taquilla durant el primer any, a l'espera de subvenció. «La gent ha de pagar per veure espectacles de qualitat. Per molts descomptes que hi hagi, el mínim són 14 euros», destaquen indignats amb les rebaixes ofertes a les plataformes digitals. Al Versus Glòries tampoc no es pagarà igual per totes les butaques. Els preus aniran en funció de la proposta i dels seus protagonistes. «No és el mateix veure un gran actor a un pam que des de l'última fila».

L'antiga direcció i l'actual es coneixen des de fa temps i havien coproduït alguns espectacles com ara Sota la catifa, una obra de Jordi Calafí i Alexis García que tornarà a l'agost. Aquest dimecres el Versus Glòries comença la seva nova etapa amb Enverinades. Aquesta proposta, dirigida per Àngels Aymar, mostra com tres reconegudes professores de literatura, interpretades per Àngela Jové, Sílvia Sabaté i Blanca Pàmpols, posen en dubte els models femenins dels contes. 

Màgia i música de cambra
«Volem anar més enllà del teatre i programar també música de cambra, màgia, dansa. Hi haurà una programació eclèctica i de qualitat, amb autoria catalana però també obres en castellà, anglès i francès», diu Blesa sense por de la competència del seu teatre més proper, el TNC. "En realitat som uns romàntics i per això lluitem pel teatre i per aquesta professió", afegeix Godino. El seu objectiu: situar el Versus entre els referents de l'escena off. 

A finals de maig arribarà el monòleg Memòria de les oblidades, de Tecla Martorell.  Interpretat per Rosa Andreu, denuncia la dificultat de recuperar els cossos enterrats en fosses comunes. A l'estiu, del 25 de juny al 29 de juliol, Carme Sansa recuperarà la figura de Maria Aurèlia Capmany amb paraules i cançons, al costat de l'acordionista Jaume Mallofré.

Els responsables del Versus Glòries també col·laboraran amb el Teatro del Barrio de Madrid per facilitar l'intercanvi d'espectacles i amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, que oferirà tant concerts de cambra com propostes musicoteatrals. En aquest sentit destaca Papa Mozart, amb direcció escènica de Sergi Belbel, que reunirà per primera vegada en escena Joan Pera i el seu fill, Roger.

Aquest últim també protagonitzarà Fully committe,  una comèdia unipersonal que obrirà la pròxima temporada, dirigida pel cineasta Ventura Pons. «Em va dir que no treballava en un teatre des de fa 37 anys», va recordar Pera. L'obra se centra en les vicissituds de l'encarregat de les reserves al restaurant més in de Manhattan. Traduït al català com Quina feinada!, aquesta sàtira la va ser defensar el 2016 Jesse Tyler Ferguson, el popular actor pèl-roig de la sèrie Modern Family.

Publicat per
Marta Cervera
Barcelona
Dilluns, 30/04/2018
https://www.elperiodico.cat/ca/oci-i-cultura/20180430/ramon-godino-i-jofre-blesa-prenen-les-regnes-del-versus-6789347

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...