22 de maig 2018

Teló amunt per ‘Els Miserables’ de la Sala




Arriba per Fires aquest gran espectacle amb direcció escènica de Joan Peran i amb una orquestra en directe dirigida per Àngel Valverde

Un dels musicals més coneguts arreu de món, 'Els Miserables', s'estrena aquest cap de setmana a l'escenari de la Sala Cabanyes. El muntatge, en el qual hi participen més de 200 persones desenvolupant funcions diverses, compta amb una orquestra en directe formada per una quinzena de músics i amb vora de 60 intèrprets. Sota la direcció escènica de Joan Peran i direcció musical d'Àngel Valverde, hi ha previstes un total de 10 representacions entre el 19 de maig i el 17 de juny.

Per fer realitat aquest gran musical, la Sala Cabanyes ha treballat en una escenografia que trasllada l'espectador a la França de principis del segle XIX i en elaborar més de 900 peces de vestuari per al repartiment. Sota la direcció coreogràfica i dels moviments d'escena de Cristina Castellà i amb la producció de Diana Pagès, el muntatge s'estrena aquest dissabte dia 19 de maig a les 21h del vespre.

Els Miserables és un dels musicals més coneguts, sobretot arran de l'adaptació al cine

Una història complexa
Basat en la novel·la de Victor Hugo, l'obra explica la història de Jean Valjean (interpretat per Ferran Camps), un home que passa 19 anys a la presó per haver robat un rosegó de pa. Quan surt de la presó, intenta refer la seva vida amb una nova identitat i esdevé l'alcalde del municipi de Montreuil, on es creua amb Fantine (Coral Consegal), una obrera que li demana que cuidi la seva filla, Cosette.
Passen els anys i la situació política i social a França empitjora. Els joves, representats per Màrius (Arnau Fadó) i Enjolràs (Gerard de Diego), inicien una revolta per recuperar els valors de la Revolució Francesa. Màrius s'enamora de Cosette (Maria Codony / Mireia Federico) i no s'adona dels sentiments d'Eponine (Júlia Plaza), la filla dels extravagants hostalers Thénardier (Mia Castellví i Eva Canals).
Mentrestant, Valjean continua sent perseguit per l'inspector Javert (Genís Mayola), un antic oficial de presons que està convençut que la gent no canvia i que un lladre sempre torna a delinquir.

El musical es va estrenar a París l'any 1980 i cinc anys més tard va assolir fama mundial als teatres de Londres. Actualment és el segon muntatge teatral que fa més temps que es representa a la capital britànica. S'ha representat a desenes de països, traduït a 22 llengües i la pel·lícula va guanyar tres Òscars.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...