28 de maig 2018

El moment d'Àfrica




Diferents espais de la ciutat acullen una trobada de les arts escèniques del continent, amb la dansa contemporània com a fil conductor.

Generar espais de creació i reflexió a través del cos, per a la dignificació, visibilització i posicionament de la creació africana dins del mercat d'art contemporani nacional i internacional. Aquest és el principal objectiu d'Africa Moment, una trobada internacional de les arts escèniques del continent que, en la que serà la seva segona edició, acollirà Barcelona del 24 de maig al 2 de juny.

Seran deu dies per apropar-se a l'Àfrica actual mitjançant espectacles contemporanis i amb especial èmfasi en la dansa. L'esdeveniment servirà, de ben segur, per trencar alguns tòpics, i mostrar una Àfrica diversa, moderna, plural, i amb unes propostes escèniques de gran qualitat. L'agenda és atapeïda i es durà a terme a espais molt diversos: centres cívics, places, a l'Institut del Teatre, al Mercat de les Flors, a la Filmoteca, al Goethe Institut (on tindrà lloc l'acte inaugural)... I a banda de poder gaudir dels muntatges, a la trobada també hi haurà projeccions, tallers, classes magistrals, conferències i exposicions, tot plegat seguint l'esquema del "subtítol" de la trobada: creació, reflexió, cos.

Us citem algunes de les propostes, però us recomanem que consulteu la programació al web oficial d'Africa Moment per conèixer-ne tots els detalls. Per exemple, el 26 de maig tindrà lloc al Mercat de les Flors l'espectacle titulat Chombotrope, de The Jitta Collective, i l'1 de juny es podrà seguir al Centre Cívic Can Felipa el muntatge de dansa contemporània Trayectoria del polvo. També a Can Felipa es durà a terme el darrer dia, el 2 de juny, una conferència de Moha Gerohou sobre el racisme, i aquella tarda a la cloenda hi haurà des d'espectacles familiars fins a un concert de Betina Quest.

Dijous, 24 maig 2018 al Dissabte, 2 juny 2018
Diversos espais de la ciutat

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...