14 de maig 2018

Oriol Broggi i La Perla 29 inauguraran el Grec amb un muntatge basat en un poema de la mitologia sumèria



Jan Fabre, Milo Raw, Jérôme Bel i Katie Mitchell, entre els noms internacionals en una edició amb 83 cites, 19 menys que el 2017
Aquest text és un servei de l'agència ACN. VilaWeb no ha intervingut ni en la selecció, ni en la redacció, ni en el contingut de la notícia.

‘El poema de Guilgamesh, rei d’Uruk’ dirigida per Oriol Broggi i amb la companyia La Perla 29 inaugurarà el Grec 2018 el pròxim 2 de juliol al Teatre Grec. El muntatge, que es podrà veure fins el 4 de juliol, es basa en un text de la mitologia sumèria i que tracta sobre l’amistat i el descens als inferns. El nombre d’espectacles d’aquesta edició s’ha reduït passant de 102 l’any 2017 a 83 d’enguany. El que sí ha augmentat són les coproduccions de 21 a 34 aquest 2018. Entre els noms internacionals destacats hi ha Jan Fabre, Milo Raw i Katie Mitchell. En aquesta edició, Sílvia Munt dirigirà ‘La resposta’ de Brian Friel; Pere Arquillué, ‘Audiència i Vernissatge’ de l’autor txec Václav Havel; Mario Gas, ‘Humans’ de Stephen Karam, i, d’entre altres, Àlex Rigola, ‘Vania’ d’Anton P. Txèkhov. El director del Grec, Francesc Casadesús, ha recalcat que leit motiv que ha inspirat en la programació del Grec 2018 és la ruta de la seda i ha apostat per propostes que siguin un diàleg entre orient i occident.

El Grec ha programat en aquesta edició 83 espectacles (45 al Grec Montjuïc i 38 al Ciutat); 384 funcions (104 al Grec Montjuïc i 280 al Grec Ciutat). En total hi ha 22 espectacles de teatre, 17 de creació (hibridació o noves escenes), 25 de música, 11 de dansa, 6 de circ i 2 de cinema, que s’incorpora per primera vegada al certamen. En total hi ha 34 coproduccions, 33 propostes internacionals, 14 espectacles recomanats per a públic familiar i 15 activitats paral·leles repartides en 30 espais de la ciutat.

Publicat per
ACN Barcelona.-
4 de maig de 2018

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...