09 de maig 2018

La Casa Milà, punt de trobada de les arts escèniques




Entre el 10 i el 31 de maig el cicle Noves Escenes porta a La Pedrera propostes que mesclen música, moviment, paraula, vídeo o objectes.

Cris Blanco, Guillem Mont de Palol i Jorge Dutor, amb el muntatge titulat Lo mínimo, inauguraran el 10 de maig el cicle Noves Escenes a La Pedrera, un esdeveniment que, en paraules dels organitzadors, serveix per mostrar "la vitalitat i la diversitat de l'escena teatral contemporània". Els quatre muntatges previstos, sempre els dijous a partir de les 20 h al conegut immoble d'Antoni Gaudí, tenen ingredients de moviment, música, paraula, vídeo i/o objectes, en una aposta per les arts escèniques contemporànies, per creadors emergents i especialment per la figura de l'artista escènic, "perquè és un agent amb el potencial i la capacitat de generar propostes que aporten valors transformadors, emocionals, crítics, estètics i espirituals a la societat".

L'espectacle inaugural suposarà una estrena absoluta i el produeix la Fundació Catalunya La Pedrera, com també ocorre amb el segon muntatge de la programació, una setmana més tard, de nom Uti et Abuti i amb la signatura de Roger Bernat / FFF. A Lo mínimo, els tres singulars artistes s'uneixen des de la necessitat de qüestionar gèneres, de pensar l'art i donar-li la volta. Pel que fa a Uti et Abuti, de ben segur hi trobarem el segell del teatre de Roger Bernat, aquest laboratori col·lectiu en què l'espectador, més que testimoni, es converteix en actor perplex d'un drama en què renuncia a ser únicament víctima per acceptar el risc de transformar-se en botxí.

El tercer muntatge, el 24 de maig, el protagonitzarà el col·lectiu artístic VVAA. Like si lloras n'és el títol, i ens avancen: "L'obra parla de nosaltres, de com les nostres ganes de deixar rastre es poden convertir en un acte d'amor, en un motor de canvi o en una trampa de la vanitat". Tancarà el cicle el darrer dia de maig All by Mayself, amb Alejandro Curiel com a autor, director i intèrpret; a l'escenari l'acompanya Guillem Barbosa i la música de Laura Maure i Matilde Campano Pando.

Jordi Fondevila és l'assessor artístic d'aquest cicle, del qual ja se n'han celebrat, amb èxit, sis edicions.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...