14 de maig 2018

Oriol Broggi obrirà el Grec amb 'Gilgamesh'



L'actual edició, dedicada a l'Orient, s'inaugurarà el 2 de juny amb 'El poema de Guilgameix, rei d'Uruk', basat en la mitologia sumèria

Oriol Broggi obrirà el Grec el 2 de juliol amb  ‘El poema de Guilgameix, rei d'Uruk', una epopeia protagonitzada per un llegendari personatge de la mitologia.  Màrcia Cisteró, Toni Gomila, Clara Segura, Lluís Soler, Sergi Torrecilla, David Vert, Ramon Vila i Ernest Villegas protagonitzaran l'espectacle inaugural amb què Broggi, director de La Perla 19, debuta a l'amfiteatre grec.  La mirada a l'Orient impregna gairebé tota la programació del festival que, en realitat, tindrà una preestrena ja anunciada amb el concert que faran Alva Novo i Ruichi Sakamoto a l'amfiteatre, el pròxim17 de juny, per celebrar el 25è aniversari del festival Sónar. 

En el segon any com a director del Grec, Cesc Casadesús intenta delimitar el nombre d'espectacles, que en aquesta edició n'inclourà 83 enfront dels 102 de l'any passat. D'aquest espectacles, 22 seran de teatre, 17 de creació, 25 de música, 11 de dansa, sis de circ i dos de cinema. La programació del Grec Montjuïc constarà de  45 espectacles i el Grec Ciutat, de 38. En total es posaran a la venda 144.000 entrades, 69.098 de les quals en el Grec Montjuïc i 75.216 en el Grec Ciutat.

Pel teatre Grec, a més de l'anunciat concert de Pat Metheny amb motiu del 50è aniversari del Festival Internacional de Jazz de Barcelona, el públic podrà veure destacades companyies de dansa, com ara Cloud Gate Company de Taiwan amb 'Pine Smoke (Cursive II)'; Roberto Olivan Performing Arts amb ‘Cuculand Souvenir', una barreja de dansa i circ, i 'El monstre al laberint', una proposta musicoteatral de Jonathan Dove i Alasdair Middleton, dirigida per Constanza Brnic i Simon Halsey Música, sobre la història de Teseu i el minotaure, rol que interpretarà Quim Girón, artista de circ. Aquest projecte reunirà tant professionals de la música com aficionats.

En el Grec Ciutat destaquen, entre altres, 'Vània', aclamada versió de cambra de 'Tio Vania', de Txékhov, realitzada per Àlex Rigola amb un fantàstic repartiment.   

Publicat per
Marta Cervera
https://www.elperiodico.cat/ca/oci-i-cultura/20180504/oriol-broggi-obrira-el-grec-amb-guilgameix-6799296

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...