12 de maig 2018

Joves ballarins competeixen a Barcelona




El VIII Certamen Internacional de Dansa té lloc del 10 al 13 de maig al Mercat de les Flors, i compta amb diverses activitats paral·leles.

Per vuitè any, ballarins que tenen entre 10 i 22 anys, d'arreu del món i tant de dansa clàssica com de contemporània, es trobaran a la capital de Catalunya per participar en el Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona, una competició que té com a principal finalitat ajudar els joves en la seva projecció professional, amb premis en forma de beques i residències en les millors escoles i companyies del món.

Ja el 10 i l'11 de maig es faran les eliminatòries prèvies, si bé aquesta fase del certamen, en què participaran centenars de ballarins i ballarines, no està oberta al públic general. Les semifinals, aquestes ja sí amb espectadors a la platea, es duran a terme el 12 de maig al Mercat de les Flors. L'endemà hi haurà la final al mateix recinte, i també es podrà seguir la Gran Gala de Dansa, amb la presència de noms consolidats de la dansa contemporània i de la clàssica. El jurat que emetrà el veredicte del certamen estarà format per Julio Bocca (president), Igal Perry, Helena Bayo, Mariaelena Ruiz, Jo Joo Hyun i José Luis Lozano. Des de la quarta edició s'atorga el premi especial BCN City Ballet, en què el guanyador o guanyadors treballaran en la creació d'un espectacle que després es portarà per escenaris de Catalunya, diversos països d'Europa i Nova York.

Com a activitats que també formen part del certamen, la Casa Mèxic Barcelona inaugurarà el 9 de maig una exposició del fotògraf mexicà especialitzat en dansa Carlos Quezada, i el dia 10 es lliuraran al Reial Cercle Artístic de Barcelona els Premis de la Dansa a Catalunya, uns guardons que arriben a la segona edició i que volen reconèixer la trajectòria de persones i institucions del país. Abans, al mateix Cercle, tindrà lloc una taula rodona per debatre sobre el passat, present i futur de la dansa a Amèrica, on aquesta és una de les disciplines artístiques amb més seguiment.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...