08 de maig 2018

La Fira de Titelles atreu més de 40.000 espectadors i ven gairebé totes les entrades




La Fira de Titelles de Lleida va renovar un any més el seu èxit de convocatòria. Durant les tres intenses jornades de representacions, el certamen va congregar més de 40.000 espectadors, una xifra en la línia dels últims anys, que va certificar no només l’èxit dels espectacles en carrers i places sinó també en les funcions de pagament en espais interiors. De fet, la Fira pràcticament va esgotar les entrades de totes les obres que es van posar a la venda, algunes fins i tot amb diversos dies o setmanes d’antelació.

Oriol Ferre, codirector del Centre de Titelles de Lleida –que organitza aquest esdeveniment teatral juntament amb la Paeria–, va mostrar la seua satisfacció per l’èxit d’aquesta 29 edició, “la qual cosa ens omple d’il·lusió per començar a pensar en l’any que ve, per celebrar amb magnificència l’edició número 30 de la Fira”. Des de divendres i fins ahir diumenge, van passar per la Fira 26 companyies i més de 300 professionals. Ferre va afegir que “l’any que ve la Llotja podria guanyar protagonisme” en la celebració del 30 aniversari.

Com en les últimes edicions, la guinda de la Fira de Titelles arribarà avui dilluns amb una actuació especial a l’hospital Arnau de Vilanova, en aquesta ocasió amb els ninots dels italians Di Filippo visitant els nens ingressats a l’àrea de pediatria. D’altra banda, els organitzadors només van lamentar un incident, quan dijous passat dos programadors d’un festival de Perpinyà van ser increpats en un bar del centre històric de Lleida per lluir uns llaços grocs. “Va ser una situació tensa i ells mateixos ens van comentar la seua sorpresa davant del succeït”, va comentar Ferre.

D’altra banda, ahir a la nit es van donar a conèixer els Premis Drac d’Or de la Fira. Vida, de l’aragonès Javier Aranda, va guanyar el Drac d’Or Julieta Agustí al millor espectacle i els premis de les autonomies i els festivals internacionals. Kumulunimbu, de la Cia. Ortiga, es va emportar el premi dels espectacles de carrer i el de millor dramatúrgia. Laika, de Xirriquiteula, va guanyar el Drac d’Or de millor escenografia i el premi del jurat infantil. La companyia Onírica Mecánica, que va inaugurar la Fira, va guanyar el Drac d’Or a la proposta més innovadora i també es van emportar premis Brunette Bros (interpretació) i Le Clan des Songes (infantil-familiar).

Publicat per


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...