18 de maig 2018

NOSaltres, teatre per donar veu als invisibilitzats




La mostra programa també exposicions, cinema i xerrades.

Quatre espectacles teatrals, i també quatre exposicions fotogràfiques, projeccions de cinema, la posada en marxa d'aplicatius digitals i xerrades i taules rodones formen part de la programació del NOSaltres, la mostra de teatre inclusiu que "neix de la necessitat d'augmentar la consciència sobre la discriminació i la desigualtat social per causa de la raça, l'origen, la discapacitat, el gènere, l'orientació sexual, l'envelliment, la pobresa i la indigència", segons s'explica des del Teatre Lliure, organitzador de l'esdeveniment. Seran els seus escenaris i espais de Gràcia i de Montjuïc els que acolliran aquesta variada programació que abraçarà del 9 de maig al 22 de juny, i que s'estructura en quatre eixos principals: persones refugiades, persones amb diversitat funcional, persones amb diversitat sexual i afectiva i persones sense sostre.

Pel que fa als muntatges escènics, es podran veure Trans (més enllà), de La compagnie des Hommes i creat i dirigit per Didier Ruiz; Cinema, de Clàudia Cedó, amb la companyia Escenaris Especials; Històries d'Istanbul, a contrapeu, de Yesim Özsoy amb dramatúrgia de Carles Batlle i direcció de Joan Arqué Solà, i Sis personatges - Homenatge a Tomás Giner, una creació col·lectiva amb idea i direcció de Juan Carlos Martel Bayod. Quant a les exposicions fotogràfiques, es programen projectes de Ruido Photo, Arrels Fundació i People Dancing, i també un making of de Juan Lemus de l'obra Sis personatges - Homenatge a Tomás Giner. Entre les projeccions, es passarà el guardonat documental Jo també vull sexe!, mentre que al vestíbul del Teatre Lliure de Gràcia es podrà fer una visita interactiva al camp de refugiats de Domiz, a 60 km de Síria. Finalment, es duran a terme debats i taules rodones sobre cadascun dels quatre eixos temàtics del NOSaltres.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...