07 de febrer 2017

Compte enrere per la 15a Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda

Compte enrere per la 15a Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda

Cartell guanyador de la XVa Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar
Falten només tres mesos per la celebració de la Mostra Nacional de Teatre Amateur 2017 de Pineda de Mar, que se celebrarà entre el 28 d’abril i l’1 de maig, i a poc a poc anem coneixent les novetats que singularitzaran la XVa edició. Aquesta setmana hem sabut l’obra guanyadora del cinquè concurs de cartells, que ha recaigut en Rubén Lucas Garcia


Entre els més de 50 grups que han visitat les darreres edicions de la Mostra, no hi han faltat grups internacionals. Una aposta que els seus organitzadors (Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Ajuntament de Pineda de Mar i Centre Cultural i Recreatiu de Pineda) volen seguir fomentant, intensificant les tasques de difusió del certamen amb l’objectiu de consolidar-se com la mostra catalana de teatre amateur de referència.

En aquest sentit, la XVa edició s’ampliarà una jornada (passant de 3 a 4 dies) per facilitar l’assistència a totes les representacions.  Ricard Alonso, tècnic de cultura de l’Ajuntament de Pineda, explica a Tornaveu les avantatges d’aquest nou format: “permetrà acollir més grups, oferir-los més espaiadament, i que el públic no hagi d’escollir entre diferents propostes”, destaca.  Josep Rafecas, president de la federació de grups amateurs de teatre, coincideix que aquest un dels grans atractius de la mostra pinedenca: “el públic que hi assisteix pot veure obres ininterrompudament tot el dia; per altra banda, és una magnífica oportunitat perquè els elencs de teatre amateur d’arreu del país enforteixin vincles”, secunda.

Un dels espectacles més singulars de la Mostra de Teatre Amateur 2017 serà la representació de l’Auto Sacramental de Sant Vicenç dels Horts (30 d’abril), que per primera vegada escaparà del municipi llobregatí. En el reportatge del Tria 33 (feu clic aquí, per veure'l) el director de l’auto Ermenegild Siñol destaca la importància del vessant coral de l’obra, cantada a set veus, que mitjançant tretze quadres escenifica els últims moments de la vida de Jesúscrist.

La Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda és reconeguda per oferir una proposta eclèctica, minimalista, pensada per a diferents públics i oberta a tot tipus de grups i espectacles. 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...