13 de febrer 2017

La Passió Medieval de Cervera obre la temporada de passions


Es tracta de la segona vegada que es representa a l’església de Santa Maria, escenari original

Passió Medieval de Cervera
Representació del cel. (Foto: Passió Medieval de Cervera)
La temporada de passions s’engegarà enguany a Cervera amb la representació de la segona edició de la Passió Medieval. Aquesta serà la segona vegada que s’escenificarà el text del Misteri de la Passió a l’església de Santa Maria, el proper 4 de març. El mateix dia coincidirà a la capital segarrenca la presentació de les passions de la Federació Catalana de Passions, de la qual en formen part Olesa de Montserrat, Ulldecona, Esparreguera, Molins de Rei, Vilalba dels Arcs i Cervera.

Una quarantena d’actors, dirigits per Pep Oriol, tornaran a pujar als cadafals per interpretar la Passió de Crist més antiga de Catalunya, tal com es feia al segle XVI i al mateix lloc que fa 500 anys. Les importants tasques de recerca històrica en els inicis del projecte han fet possible que l’església de Santa Maria, escenari original, llueixi uns decorats, música, simbologia, llum, vestuari i complements fidedignes de l’època. Una escenografia de la mà d’Alba Cuñé ens traslladarà a la Cervera medieval durant dues hores i mitja.

El projecte de recuperació va néixer del Patronat de la Passió de Cervera amb l’objectiu de reconstruir de manera fidel els orígens de les seves representacions. La funció es desenvolupa sense l’ajuda de megafonia ni de llum elèctrica, mantenint el “desendollat” inicial. D’altra banda, el vestuari també és un element visual molt important per l’autenticitat de les teles, el color i la indumentària de l’època. De fet, les novetats d’aquest any van lligades a la millora d’alguns vestits, així com la inclusió d’elements escenogràfics a la boca de l’infern.

L'original del Misteri de la Passió és un dels textos dramàtics catalans més antics, datat de l’any 1534 sota la firma de dos preveres cerverins, Pere Ponç i Baltasar Sança. El manuscrit va ser recuperat per l’historiador Agustí Duran i Sanpere i la seva filla Eulàlia Duran. Per a la recreació històrica de la Passió Medieval, el text va ser adaptat per Montserrat Pont, sempre mantenint el català antic i la mètrica original. Tot un repte per als actors i actrius que la interpreten, els quals ja han començat a fer els primers assajos per aquesta edició, que tindrà capacitat per uns 500 assistents. Una recreació amb un esforç en majúscules i una experiència teatral molt especial.

publicat per
http://www.7accents.cat/noticia/8919/rss

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...