22 de febrer 2017

Un Shakespeare de creació col·lectiva



'Sueño de una noche de verano, versión de Deisy Portaluppi' torna a l'escenari de l'Almeria Teatre.

Va néixer com a taller de final de curs amb alumnes de Joves III de l'Estudi Laura Jou, amb autoria, dramatúrgia i direcció d'Iván Morales i a partir del conegut text de William Shakespeare Somni d'una nit d'estiu. Però el resultat va ser tan brillant que el setembre de l'any passat portaven el projecte a l'Almeria Teatre, i el públic va respondre-hi amb entusiasme, omplint la sala de gom a gom en moltes de les sessions. Així que ara, aquest Sueño de una noche de verano, versión de Deisy Portaluppi es reestrena a l'espai del número 64 del carrer de Sant Lluís. Hi estarà del 15 de febrer al 5 de març.

El repartiment el formen una dotzena de joves que mesclen amb tota naturalitat català, castellà, anglès i italià. En el procés de creació col·lectiva del muntatge, cada actor i actriu havia de triar en qui volia convertir-se dins el món de l'espectacle, i tot seguit, a partir del text de Shakespeare, els somnis passaven a ser una farsa. Així, a dalt l'escenari hi trobem des de youtubers amb milions de seguidors fins a estrelles del hip-hop de nova fornada, ballarines de flamenc de trajectòria internacional, un latin lover, una actriu de Hollywood o una estrella del musical català. Un espectacle que beu d'un llenguatge compromesament contemporani, amb molt de ritme i amb un final sorprenent. I una obra que també vol fer crítica social i una reflexió del teatre i els problemes de la professió.

Trobareu més detalls al web de l'Almeria Teatre.

publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...