Veïns de la ciutat presenten un espectacle de dansa contemporània


Forma part del projecte Barris en Dansa i es podrà veure en diferents espais al llarg del febrer
Són veïns i veïnes dels barris de les Corts, de la Trinitat Nova i del Guinardó, que no necessàriament havien tingut fins ara cap mena de contacte amb el món de la dansa contemporània, però que han deixat enrere timideses i vergonyes i s'han embarcat en un projecte que aquestes primeres setmanes del 2017 ha vist la llum. El títol de l'espectacle, Pies para qué los quiero, i el del projecte, Barris en Dansa, capitanejat per la companyia Iliacan i que era obert a persones de totes les edats i condicions. La producció va a càrrec de La Caldera, centre de creació de dansa i arts escèniques, i ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats i institucions.
A cadascun dels tres barris participants s'hi va construir una part de l'espectacle. Es feia a través de trobades setmanals que varen tenir lloc entre el setembre i el desembre del 2016, i en què es duien a terme les posades en comú que han acabat desembocant en Pies para qué los quiero, frase extreta dels diaris de l'artista Frida Kahlo. Els promotors expliquen que aquest títol els serveix per acostar-se "al que representa el projecte: una exclamació de pura vitalitat que fem nostra. Una invitació a compartir idees, emocions i suggeriments; en definitiva, a compartir un tros de vida".
Amb direcció d'Álvaro de la Peña, el muntatge es va estrenar el 20 de gener al Teatre Joventut de l'Hospitalet i dies més tard va visitar l'Ateneu Popular de Nou Barris. Però és ara al febrer quan als veïns i veïnes participants se'ls acumularà més feina: el dissabte 4 actuaran al Casal Font d'en Fargues del Guinardó, una setmana més tard a La Caldera les Corts, i els dies 18 i 19 de febrer al Mercat de les Flors.
Més informació al web de La Caldera.
PUBLICAT PER