dilluns, 24 de juliol de 2017

Cie Accrorap, dansa a ritme de hip-hop al GrecDues obres de Wajdi Mouawad i una de la companyia La Tristura, entre altres espectacles destacats del Festival els dies vinents.

El Festival d'Estiu de Barcelona, el Grec, enfila ja els seus darrers dies, i ho fa amb moltes propostes d'altíssim nivell i per a tots els gustos. De les properes jornades destaca la visita de la companyia francesa Accrorap, capitanejada pel director artístic, ballarí i coreògraf Kader Attou. Pujaran a un dels escenaris del Mercat de les Flors els dies 24 i 25 de juliol amb el seu nou espectacle, Douar, protagonitzat sobretot per ballarins algerians que a través del moviment ens parlen dels seus somnis, dels exilis i migracions. Fundada l'any 1989, la Cie Accrorap té en el seu ADN la contemporaneïtat, la barreja de cultures i un fons humanista, inspirant-se en la potent escena del hip-hop francès i també en el món del circ.

El dramaturg d'origen libanès Wajdi Mouawad presentarà al Grec dos projectes. L'un porta per nom Inflammation du verbe vivre (Des mourants), i és un muntatge teatral que pren la forma d'una pel·lícula. Mentre es projecta, interactua constantment amb l'escenari, on hi ha el mateix Mouawad, que travessa paisatges desolats i viatja fins a mons infernals que parlen de la Grècia actual. Es podrà veure al Teatre Lliure de Montjuïc el 21 i el 22 de juliol a les 19 h. Els mateixos dies i al mateix escenari, però a les 22 h, Mouwad presentarà la segona part d'aquest díptic que ha creat. En aquest cas, Les Larmes d'OEdipe (Des mourants) és un oratori poètic a tres veus basat en l'Èdip a Colonos.

I els dies vinents el Grec també portarà a la ciutat un altre espectacle original, i en aquest cas colpidor pel tema que tracta. Cine, de la companyia La Tristura, posa damunt la taula la qüestió dels nens robats als seus pares a Espanya; es calcula que en varen ser uns 300.000 entre el 1939 i els anys vuitanta. Itsaso Arana i Celso Giménez en signen l'autoria, la direcció i la dramatúrgia, i es faran funcions el 22 i el 23 de juliol al Mercat de les Flors.

Publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: