09 de juliol 2017

Roger Mas, Lluís Homar i Clara Segura encapçalen el cartell de ‘Poesia i +’



El festival s’estén a 6 municipis del Maresme i celebra el centenari de Palau i Fabre

La 12a edició de ‘Poesia i +’  oferirà espectacles i concerts a sis municipis del Maresme entre el 6 i el 16 d’aquest mes de juliol. El certamen, promogut per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, vertebra un programa ambiciós que pretén heretar la gosadia i curiositat del creador de la Fundació, el poeta Josep Palau i Fabre, en motiu del centenari del seu naixement.

El festival ‘Poesia i +’ d’enguany presenta prop d’una trentena de muntatges que es distribuiran, a més de Caldes d’Estrac, pels escenaris de Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Mataró. De dijous a diumenge, entre els dies 6 i 16 de juliol, passaran per la comarca noms de la talla de Roger Mas, Lluís Homar i Clara Segura.

Completen el cartell altres artistes com Rosalía i Refree, Coetus, Rowan Ricardo Phillips, Albert Balasch, Fadwa Suleiman, Càntut, Joana Gomila i Hilari de Cara, amb l’objectiu de difondre la creació poètica i la passió per la poesia, així com la seva conjugació amb altres arts escèniques.

Any Palau i Fabre
Josep Palau i Fabre (1917-2008) va ser un poeta, dramaturg, assagista, narrador, traductor, crític i expert de Picasso; un dels més destacats escriptors catalans de la segona meitat del segle XX i creador de la Fundació Palau. Aprofitant la celebració del centenari del seu naixement, ‘Poesia i +’ ha renovat la imatge del festival i ha convertit la figura de Palau i Fabre en l’eix vertebrador de la seva programació.

De fet, alguns espectacles del programa, com el Lluís Homar i Clara Segura o el de Coetus i Pau Riba, són un homenatge directe a la seva obra i a la relació íntima i personal que s’estableix amb la poesia, una relació on la nuesa es torna ineludible i on la riquesa de la diversitat s’expressa en tota la seva plenitud. 

La direcció del festival, encapçalada per Pere Almeda, Mireia Calafell i Martí Sales, ha llançat el crit “+ poesia si us plau” en record d’un dels versos més cèlebres de Palau i Fabre, “Jo em donaria a qui em volgués”, que serveix de fil conductor de la campanya promocional de la nova edició de ‘Poesia i +’.

Els artistes més destacats
Roger Mas
Escola de Teixits de Punt. Canet de Mar.
Dijous 6 de juliol a les 22h.
“El dolor de la bellesa”. El cantautor solsonenc va presentar el seu nou llibre que conté totes les seves lletres i fragments en prosa de la seva vida i reflexions de tota mena. Ho farà de la mà de tres grans còmplices: Bikimel, Eduard Escoffet i Laia Martínez López.

Coetus i Pau Riba
Can Marchal. Mataró.
Divendres 7 de juliol a les 23h.
Coetus, la primera orquestra de percussió ibèrica, actuarà acompanyada de Pau Riba per interpretar un homenatge a Palau.

Rosalía i Refree
Fundació Palau. Caldes d’Estrac.
Divendres 14 de juliol a les 22h.

“Los Ángeles”. El duo format per la cantautora barcelonina i el músic Raül Fernández (Refree) interpreta el seu debut, un disc que combina el flamenc amb l’experimentació.

Rowan Ricardo Phillips
Fundació Palau. Caldes d’Estrac.
Dissabte 15 de juliol a les 21.30h.
“He deixat al paper tota la sang”. El poeta novaiorquès és mostra de la internacionalització del festival. La seva potència lírica serà acompanyada dels versos de Juana Adock i del bateria Ramon Prats.

Lluís Homar i Clara Segura
Fundació Palau. Caldes d’Estrac.
Dissabte 15 de juliol a les 22.30h.
“Estimat Picasso”. Ambdós actors posen en escena tot allò que, probablement, Palau i Fabre i Jacqueline Picasso s’haurien volgut dir però mai van arribar a dir-se.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...