02 de juliol 2017

‘Watching Peeping Tom’: l’obsessió del 'voyeur'



Alícia Gorina dirigeix el seu pare, el crític Àlex Gorina, en una obra de teatre inspirada en l’addicció a mirar tot el que ens envolta fins a un límit pervers

L’any 1960, Michael Powell va dirigir una pel·lícula de culte i pertorbadora que es titulava Peeping Tom, i era bàsicament la història d’un home addicte a mirar, que anava per tot arreu amb una càmera filmant el que veia, fins que la seva obsessió el portava, finalment, a ficar-se en les intimitats de la gent. Es tracta d’una obra d’una modernitat absoluta, ja que actualment també vivim en una societat obsessionada amb la mirada sobre l’altre, dominada per la curiositat malsana, una circumstància que ens fa subjectes cinematogràfics i observables, en un teixit de dependències molt difícil de destriar. I partint d’aquesta pel·lícula de Powell, i de la seva experiència com a filla d’un voyeur professional, la dramaturga Alícia Gorina ha creat amb la companyia Indi Gest una obra, Watching Peeping Tom, que ara arriba a la Sala Atrium, fins al 9 de juliol.

Es tracta d’una faula sobre la mirada que ens anima a comportar-nos com voyeurs, veient com un altre voyeur conrea el seu voyeurisme desenfrenat. El protagonista de l’obra és Àlex Gorina, pare de l’Alícia i conegut crític cinematogràfic, en aquest cas un conferenciant que parla sobre Peeping Tom i que a la vegada és un voyeur professional sobre el qual dipositem la nostra mirada. Què és real i què és ficció? Què és curiositat i què és obsessió? On acaba la vida i comença l’art?

Aquestes preguntes són les que vol respondre l’obra. Trobaràs més informació al web del Teatre Atrium, on també podràs reservar les teves entrades.


Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...