29 de juliol 2017

Un clàssic del musical abstracte al Teatre Gaudí



S’estrena ‘Cançons per a un nou món’, un espectacle de Broadway on no hi ha narració i les peces musicals estan vinculades pels sentiments

L’univers del teatre musical és molt ampli, i el que nosaltres rebem és una porció poc significativa del que s’està fent als dos grans centres de poder del gènere, allà on es produeixen anualment les estrenes més importants: el West End a Londres i Broadway a Nova York. Cançons per a un nou món va ser una de les sensacions de Broadway a mitjans dels anys 90, quan es va estrenar aquesta obra que pràcticament inaugurava una manera diferent de fer teatre musical: amb música de Jason Robert Brown, la idea darrere de Cançons per a un nou món és que no hi hagués una narració tradicional, que fos una obra sobre sentiments íntims i abstractes, així que el vincle entre cada peça està en el que diuen, i no pas en una acció (pràcticament inexistent) que l’obra realment no necessita. Aquesta música ara arriba a Barcelona, i pujarà a l’escenari del Teatre Gaudí.

Es tracta d’una adaptació produïda per Vocal Factory, una petita companyia independent, dirigida per Anna Valldeneu (escena) i Filippo Fanò (música), amb un quartet musical (piano, guitarra, baix i bateria) i un conjunt de cantants que farà que les cançons de Brown s’elevin com ho van fer ja fa més de 20 anys, i facin ressaltar la qualitat d’aquesta obra que s’aparta del format habitual de teatre musical. La varietat de gèneres en les cançons és àmplia, del jazz al gòspel, i el tema és unitari, en realitat: a la vida s’han de prendre decisions, i aquestes decisions fan que tot vagi a millor... o a pitjor.

Trobaràs més informació sobre aquesta producció de Cançons per a un nou món al web del Teatre Gaudí. Allà també podràs reservar les teves entrades.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...