29 de juny 2006

Innovant a la fresca

21 de juny de 2006

Els jardins de Santa Susanna acullen de nou el Festival Shakespeare
Joan Colás
El Festival Shakespeare torna del 20 al 30 de juliol a la Masia Can Ratés de Santa Susanna amb El somni d'una nit d'estiu com a obra central i amb muntatges de teatre, dansa, música simfònica, òpera i circ. A això cal afegir-hi una trobada d'escenògrafs i una exposició on es veurà la influència de l'escriptor en el món del còmic. Mostra de la "contemporaneïtat de l'univers de Shakespeare", defensa el director del festival, Paco Azorín.
Àlex Rigola acudeix de nou al festival amb European House, on els espectadors faran de voyeurs en el seu Hamlet sense paraules a través d'un vidre de metacrilat. Rigola opina que els espectadors seran com Shakespeare, a qui el director considera "un voyeur de la societat britànica".
No hi podien faltar obres com Romeo y Julieta, que serà representada per la companyia Alquimistes formada per actors discapacitats psíquics; El mercader, de la companyia de Pep Pla; ni l'obra central d'aquesta edició. Els portuguesos Procur.Arte faran triar al públic quina escena vol veure d'El somni d'una nit d'estiu, mentre s'interpreten alhora dues accions en diferents punts del jardí del recinte.
El festival tampoc oblida els muntatges innovadors. A Ser o no cer...vantes, el showman Javier Gurruchaga demostrarà que Shakespeare no va existir sinó que era la versió britànica de Cervantes durant els seus viatges a Anglaterra.
Pel que fa als espectacles circenses, a la carpa de circ ubicada a Can Ratés, el Gran Circ Fele presentarà Hierofantes, inspirant-se en La tempestat, i el clown Karel Creemers intentarà pronunciar el to be or not to be mentre li cau la carpa al damunt.
Però tampoc faltaran muntatges per a tota la família. Roberto G. Alonso se centrarà en els personatges menors shakespearians a Al nostre gust. I fins i tot nens actors representaran Un cuento de invierno o En invierno no se cuenta.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...