30 de juny 2007

“A nivell català estem entre els primers masculins i segurament som l’equip més fort en femenins”



28 de juny de 2007

Entrevista amb Albert Illa, coordinador de la base juntament amb Jordi Ventura de la Unió Esportiva Mataró
Eloi Sivilla Esports - Entrevista

Com valoraries la temporada de la base del club i què destacaries?


La temporada a nivell general ha estat més que bé, hem tingut molt bon paper en la majoria de categories als Campionats de Catalunya i hem competit amb tots els equips a les categories més altes. Els minis tant femení com masculí han competit molt bé, a el pre infantil masculí ha quedat primer de Catalunya i el femení també ha quedat entre els millors, el cadet femení ha quedat quart d’Espanya i el infantil femení setè. Potser te n’he dit masses, però la veritat és que tots els equips de base han estat molt bé aquest any, i fruit d’això l’any vinent tindrem tots els juniors i cadets tant femenins com masculins jugant a preferent, la màxima categoria. Però després de tot això el que passa és que hi ha gent de Mataró que no valora aquesta tasca i busca muntar altres històries i equips.


Després dels èxits d’aquests últims anys, creus que la cantera de la Unió és unes de les més fortes de Catalunya i d’Espanya?


Jo n’estic segur que si, aquest any han estat molt bons els resultats als Campionats de Catalunya, a més hem tingut l’infantil i el cadet femení competint en els Campionats d’Espanya on és molt complicat arribar-hi per la complicació que té jugar les finals a quatre de Catalunya i després les fases de sector on hi ha molt nivell. Però a més això no és fruit d’una generació bona, sinó que portem ja molts anys obtenint bons resultats amb els equips de la casa i és fruit del bon treball que fem. Ara mateix en nois potser tenim la Penya i el Barça per sobre, però en noies segur que som l’equip més fort de Catalunya.


La filosofia del club quina és? Jugar només amb gent feta de la casa? O fitxeu jugadors de la comarca?


La filosofia és que tothom que vulgui venir a jugar és ben rebut i ens el mirem amb carinyo, ara per exemple estem fent proves per l’any vinent i aquest any ha vingut més gent que altres anys. Està clar que si veiem algun jugador que ens interessa per reforçar algun equip el truquem i el decideix, però nosaltres no anem a buscar a ningú, i només estem disposats a acollir gent de fora si és per millorar el que ja tenim. A més venen molts jugadors d’escolars que volen competir a més nivell, i encara que no siguin competitius al màxim nivell els hi donem l’opció de jugar al B per tal de que millorin i puguin jugar més endavant a una categoria superior, és el cas dels mini que tots els que ens arriben venen dels jocs escolars. Però la primordial pel club és ensenyar a jugar a bàsquet i que els nens i nenes s’ho passin bé jugant.


Els equips triomfadors d’aquest any patiran baixes?


No la majoria dels equips patiran pocs canvis i podran competir al màxim nivell, per exemple del cadet femení sis jugadores continuen ja que són de primer any. A més segurament arribaran dues nois de fora i amb el potencial de les infantils que pugen suposo que podrem lluitar per estar entre les quatre primeres. I pel que a l’infantil potser si que l’haurem d’estructurar una mica més, però les que venen de baix també són molt bones. I pel que fa a l’ infantil masculí hi ha dos jugadors que marxen a la Penya, però e pre infantil ha quedat primer de Catalunya i tindrem un bon equip, i suposo que tindrem un cadet potent després d’alguns anys on la cosa ha estat més complicada. Però pel que fa al tema del bàsquet femení haurem d’anar amb molt em compte perquè s’està pervertint la categoria, ja que s’estan fent coses horribles com agafar jugadores d’aquí i d’allà o fins i tot equips sencers, però ara el que haurem de fer es buscar alguna estratègia per aturar això i ser més agressius per no permetre que no passin aquestes coses. Creus que les males campanyes del sènior masculí o el descens del femení d’aquest any pugui fer marxar al jugadors a altres equips més potents o amb més opcions de futur?


Pot ser, però no necessàriament ha de ser sempre així, estar clar que cap jugador d’aquest que van per estrelles es pot quedar en un equip del potencial econòmic com el nostre, però d’aquest n’hi ha molts pocs. Però crec que l’EBA si és que finalment l’equip s’hi queda és un bona categoria per donar el salt des dels juniors, ja que per un bon jugador junior aquesta és una categoria ideal per fer el salt. Per exemple l’any passat amb les noies van pujar moltes al primer equips i han tingut molts minuts, però potser ens han mancat una parell de jugadores determinats amb experiència per aguantar la categoria, però n’estic segur que aquesta experiència haurà estat molt bona per les nostres jugadores. El que estar clar, és que el que marca molt els resultats del sèniors és el potencial econòmic i el no tenir un patrocinador fort amb recursos per poder competir amb els nostres millors jugadors de base al primer equips sense que aquest hagin de marxar.
L’infantil femení de la UE setè d’Espanya
L’equip femení de la Unió Esportiva Mataró va quedar setè en els Campionats d’Espanya celebrats el passat cap de setmana a Santiago de Compostela. L’equip campió va ser l’UB Barça que va derrotar al Caja Canarias a la final. L’equip mataroní va començar molt bé al quedar primer de grup al derrotar primer al Lleó i després al Portuenses de Cadiz, però va tenir la mala sort de topar-se amb l’Estudiantes de Madrid, equip que va acabar tercer a quarts de final i que va derrotar a les grogues 50 a 70. Després d’aquesta derrota l’equip va baixar una mica els braços i va perdre contra el Terrassa, equips que ja havia guanyat dos cops abans, deixant l’equip amb l’únic objectiu de lluitar pel setè lloc on es va retrobar amb el Portuenses de Cadiz al que va tornar a guanyar per 53 a 63. L’equip està format: Raquel Ruíz, Anna Serena, Marta Oranias, Marina Abad, Aina Cárceles, Berta Carreras, Júlia Pous, Clara Francesch, Irina Graupera, Maria Barbena i Clara Ansoleaga. Entrenador: Màrius Ferré; Ajudant: David Luna.
El Mini femení s’adjudica el IV Torneig de Basquet Nacional
Aquest passat cap de setmana el Mini femení de la UE Mataró va guanyar el quart torneig nacional de bàsquet disputat a Mataró després de guanyar en l’últim segon gràcies a un triple in extremis al Casablanca de Saragossa. A l’acte hi va assistir Núria Martinez, una de les estrelles del bàsquet mataroní.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...