29 de juny 2007

Companyies mataronines i la cultura asiàtica protagonitzen Dies de Dansa a la ciutat



25 de juny de 2007


El festival de dansa a l’espai públic repeteix a la ciutat després de l’èxit obtingut l’any passat
Marta Pedrico Cultura
Mataró s’apunta de nou al Dies de dansa després de l'èxit de l’any passat. Amb la voluntat de consolidar les novetats abans de fer nous passos, la presència del festival a Mataró repeteix format. D’aquesta manera, el proper divendres 29, Dies de dansa s’estrenarà a la ciutat amb un recorregut pel centre històric, per continuar desenvolupant-se a Barcelona i tancarà el 2 de juliol a Sitges. En total seran 10 companyies les que visitaran la ciutat interactuant amb els espais públics que es trobaran al llarg d’aquest recorregut.Si en l’edició passada van ser les danses africanes l’eix vertebrador, aquest any el festival ha rebuscat entre les influències asiàtiques. Però aquest 2007 el festival s’encara de manera diferent, no s’ha anat fins a Àsia per a portar les companyies des d’allà (tot i que en algun cas sí que es farà així) sinó que s’ha volgut aprofitar les companyies asiàtiques instal·lades a europa i amèrica llatina, presentant així la immigració des de la vessant cultural i artística que ens poden aportar. Dies de Dansa començarà el seu recorregut a les 7 de la tarda davant de l’ajuntament, i a partir d’aquest moment es desplaçarà per la plaça de l’ajuntament, de Santa Maria, i el Fossar Xic per acabar a la plaça de la Muralla, al voltant de 2/4 de 10 de la nit. Com si es tractés del flautista d’Hamelin, un saxofonista ha estat designat l’encarregat de traslladar al públic entre els diversos escenaris on tindran lloc les actuacions.


Combinen art local i asiàtic


Les actuacions de la ciutat comptaran amb la presència de 4 companyies locals: la Companyia En Moviment, Art Trànsit Dansa, Souns Systems Dances Crew i la ballarina mataronina amb companyia al Regne Unit, Moon Ribas. A Mataró també actuaran Dani Pannullo Dance Tehatre Co amb el ballarí Hiroaki Hamada (arribats des de Madrid) i Satomiki and Collaborators (Japó) en representació de la cultura asiàtica. La resta d’actuacions aniran a càrrec de Roser López, Claire Ducreux, Maria Stamenkovic i la companyia TgManege, que ve de Sitges participant d’un intercanvi que portarà als Souns System a la clausura del festival.Dies de Dansa s’ha presentat aquest matí a Mataró amb la que ha estat la primera roda de premsa de Sergi Penedès com a regidor de Cultura, i amb la presència del director d’aquest projecte cultural, Juan Eduardo López. Tal com ha explicat Penedès, el projecte neix amb la voluntat d’”agafar la dansa contemporània, treure-la al carrer i que la gent se la trobi”, d’aquesta manera s’acosta un tipus d’espectacle que sol ser patrimoni d’un cercle reduït, al gran públic. Per la seva banda López va voler posar l’accent amb la complicitat que s’ha creat amb Mataró i en l’utilització d’exteriors en aquest projecte dient: “És un treball per la comunitat, intentem no utilitzar el carrer, sinó transformar l’espai públic”.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...