26 de juny 2007

Trenta anys de feina i molts records recollits

19 de juny de 2007

T.B.

Aquella colla de joves engrescadíssims a qui es referia Antoni Dalmau, que van tirar endavant el Lliure del carrer Montsenty, són Pere Planella, Fermí Reixach, Muntsa Alcanyís, Lluís Pasqual, Fabià Puigserver... Venien de la Societat Cooperativa L'Escorpí i es van instal·lar a la sala de la Societat Cooperativa de Gràcia. Puigserver, Planella i Pasqual en van assumir la direcció.
Aquells primers passos i els que han seguit durant trenta anys són recordats en el llibre commemoratiu de 300 pàgines que ha editat l'entitat. Guillem-Jordi Graells, com a coordinador, i Cesc Espluga, com a dissenyador, han estructurat un recorregut antològic amb dos milers de fotografies, "fetes pel nostre fotògraf de tota la vida, Ros Ribas", diu Graells.
També hi ha textos de les persones que han conviscut amb el teatre i coneixen la seva història de tots aquests anys. Emili Teixidor parla dels albors; Joan-Anton Benach i Jordi Maluquer, del 1976 al 1981; Guillem-Jordi Graells recorda l'etapa del 1981 al 1986 com la de la consolidació, de la qual també hi ha un escrit de Fabià Puigserver. Tot seguit, Gonzalo Pérez de Olaguer parla de l'abans i el després de la mort d'en Fabià (1986/1992). Amb el títol Els anys Homar, Marcos Ordóñez recorda l'etapa del 1992 al 1998. Santi Fondevila i Lluís Pasqual arriben fins al 2000, Francesc Massip i el desaparegut Josep Montanyès són els que fan el salt a Montjuïc, i acaba Juan Carlos Olivares amb l'Adéu a Arcàdia. Perquè el 2007, el somni s'ha acomplert.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...