27 de juny 2007

Les estrenes teatrals arriben al Grec

27 de juny de 2007
Després del tret de sortida al certamen amb l'espectacle de dansa Sacred Monsters, el Festival de Barcelona Grec 2007 inicia aquest dimecres la seva programació teatral amb l'estrena de quatre muntatges. Àlex Rigola i Pablo Ley presenten al Teatre Fabià Puigserver l'adaptació de 2666, mentre que el Villarroel Teatre ens proposa el curiós espectacle A Ciegas. Crítiques i trencadores, Gènesi 3.0 (Teatre Romea) i King (Biblioteca de Catalunya), completen les novetats d'aquesta segona jornada del festival.
El teatre arriba trepitjant amb força la programació de la 31a edició del Festival de Barcelona Grec 2007. Aquest dimecres s'estrenen quatre peces teatrals amb el denominador comú de l'avantguarda en la seva proposta textual i escènica.
Potser la més destacada, per les pàgines i portades que està omplint, és 2666, adaptació del llibre del xilè Roberto Bolaño en el qual reflexiona sobre l'impacte de la mort, segons sigui la seva procedència. Prenent com a base els feminicidis de Ciudad Juárez (Mèxic), Bolaño va escriure una extensa obra de més de 1.000 pàgines que arriba per primera vegada al Teatre Fabià Puigserver de la mà d'Àlex Rigola i Pablo Ley. Un muntatge colpidor de 4 hores de durada.
A Ciegas de Jesús Campos, al Villarroel Teatre, ens proposa una curiosa experiència a les fosques per tal de descobrir les sensacions que ens produeix la manca de visió quan ens posen a prova amb textos contundents.
Futurista i original és l'argument de Gènesi 3.0, que arriba al Teatre Romea aquest dimecres partint de la premissa d'un futur poc esperançador. Una mena de Fahrenheit 451 en la qual en compte d'amagar llibres s'amaguen els morts sota el perill de caure en les urpes d'un govern que no deixa que es soterrin per manca d'espai.
I de la mà del gos King (Biblioteca de Catalunya) farem un viatge per la rebotiga del capitalisme i les seves misèries. Inadaptats, aïllats i víctimes de la indigència d'un sistema cruel són els protagonistes d'aquesta adaptació del darrer llibre de John Berger.
Podeu trobar més informació d'aquestes estrenes i de la resta de novetats a la cartellera teatral
a l'habitual peça de propostes teatrals de la setmana.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...