29 de novembre 2008

'Germanes' i 'El Orfanato', triomfadores dels Premis Butaca

www.lamalla.cat
24 de novembre de 2008

Millor muntatge teatral i millor pel·lícula, respectivament

JOSE SOLER

El pavelló d'esports de Premià de Mar (Maresme) ha viscut aquesta nit la gala de lliurament de la XIV edició dels Premis Butaca que han tingut un palmarès molt repartit. Les votacions populars han determinat que sigui Germanes, de Carol López, el millor muntatge teatral de 2008 mentre que la millor direcció ha recaigut en Julio Manrique per La forma de les coses (considerada també Millor Muntatge de Petit Format). Els intèrprets Pere Arquillué (El silenci del mar) i Lluïsa Castell (Què va passar quan Nora...) han estat reconeguts com a Millor Actor i Millor Actriu de l'any teatral. En l'apartat de cinema, ha estat El orfanato de J.A. Bayona la que s'ha endut el guardó a Millor Pel·lícula, mentre que Josep Maria Pou (Barcelona, mapa d'ombres) i Aina Clotet (53 dies d'hivern) han estat considerats millor actor i actriu. La vetllada també ha servit per homenatjar el director de teatre Ricard Salvat i els escenògrafs Germans Salvador, amb el Butaca d'Honor.
--------------------------------------------------------------------------------

Altres guardons destacats són els d'Actor i Actriu de Repatiment en muntatges teatrals, que han recaigut en l'actor Manel Barceló (Què va passar quan Nora...) i l'actriu en Maria Lanau (Germanes). En altres categories, el muntatge El salt de Nijinski, d'Art Trànsit Dansa ha estat considerat el Millor Espectacle de Dansa, mentre que guardó al Millor Musical ha anat a parar a Boscos Endins, de Dagoll Dagom. El Butaca al millor Mitjà de Difusió de Teatre l'ha guanyat el portal Teatral.net, mentre que en la categoria de cinema el guanyador ha estat Cinema 3, del Canal 33.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...