20 de novembre 2008

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà reuneix als millors clowns del món

www.lamalla.cat
10 de novembre de 2008

MARI CARME GALLEGO
Cornellà

Cornellà es convertirà en la capital europea dels clowns del 21 al 30 de novembre amb una nova edició del Festival Internacional de Pallassos, Memorial Charlie Rivel. Una trentena de companyies d'arreu del món es donen cita a Cornellà en una edició que compta amb 400.000 euros de pressupost i que espera rebre la visita de 20.000 persones.

D'entre els artistes i els espectacles programats destaca l'actuació del clown suís-americà Bello Nock, del gran circ Ringling d'EUA, el pallasso català Oriolo, el cicle Clown Free o Karromato, de la República Txeca, Marcel Gros, de Catalunya, Companyia Extrés, de Catalunya, Housch-ma-Housch, de Ucranïa, o Peter Shu d'EUA.
El director del festival, Genís Matabosch, ha assegurat que "el certamen de Cornellà és una aposta decidida pel món dels pallassos, volem demostrar que fan art, que són uns especialistes en arts escèniques o rebutgem la utilització d'aquest nom com un insult". Matabosch ha dit que "el festival combina la programació d'artistes consolidats i consagrats en el món del clown amb la presentació de noves propostes i artistes que estan començant".
Matabosch ha dit que "el festival mostra als pallassos en totes les seves vessants i disciplines, des del pallasso de carrer fins al de circ" i ha assegurat que "el de Cornellà, per la seva varietat i per la qualitat de les seves propostes, s'ha convertit en un certamen de referència a Europa". Un dels principals atractius del festival és l'Euroclowns, un espectacle que té com a escenari una gran carpa de més de 1.000 localitats que s'instal•la a la plaça de Catalunya de Cornellà. Diverses companyies i artistes participen d'un espectacle conjunt del que s'han previst 12 representacions.
Una de les principals novetats de l'edició d'enguany és la concentració geogràfica de les propostes. En total el festival compta amb 4 escenaris: la plaça de Sant Ildefons, reservada per les propostes de carrer, la carpa de la plaça de Catalunya, seu de l'Euroclowns, la biblioteca Garcia-Nieto, que acollirà diverses exposicions, i el cinema Pisa, escenari de les propostes teatrals. "D'aquesta manera evitem que els ciutadans hagin d'anar amunt i avall per la ciutat i puguin assistir al major nombre de representacions", ha dit Genís Matabosch.
El festival també estrena aquest any el Clown Free. Diverses actuacions d'arreu del món presentaran en el marc d'aquesta proposta espectacles breus, que no superaran els 30 minuts. "Podrem veure en escena moltes companyies" ha dit Matabosch.
La regidora de Cultura, Rocío García, ha destacat la implicació al festival d'altres administracions. "Durant anys l'Ajuntament va haver de mantenir pràcticament en solitari el festival, fer front al 60% del pressupost i buscar patrocinadors. Ara hi ha administracions més sensibles a aquest tema, a la cultura i als pallassos que contribueixen amb nosaltres", ha dit García. La Generalitat i la Diputació, a més de patrocinadors privats, contribueixen a l'organització del certamen.
El pallasso català Llorenç Massot ha estat guardonat en aquesta ocasió amb el Premi Nas d'Or Honorífic, que reconeix la seva dilatada carrera.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...