10 d’octubre 2015

Actors i advocats protagonitzen un judici a Hamlet dins el Temporada Alta



publicat per
8 octubre de 2015

'Please continue' s'etrenarà el 10 d'octubre
foto : Actors, el director de l'espectacle i el personal de l'administració de justícia que participarà de l'obra © ACN

Els directors Roger Bernat i Yan Duyvendak porten a Hamlet als tribunals a 'Please continue', una performance que es podrà veure a l'antiga Audiència Provincial de Girona els dies 10 i 11 d'octubre durant el Festival Temporada Alta.

A l'obra no només hi participen intèrprets, sinó també facultatius del món judicial i un jurat format pel públic. El judici s'ambienta en un suburbi del segle XXI, on un jove mata el pare de la seva xicota. Per preservar l'anonimat del cas, l'acusat passa a anomenar-se Hamlet; la víctima, Poloni, i la seva filla, Ofèlia. Tal com ha anunciat el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, aquest serà el primer espectacle que es retransmet en directe al web del festival.
Una experiència personal i professional

Entre els membres del món judicial gironí que participen del projecte de Roger Bernat hi ha cares conegudes i reconegudes. Per exemple, en formen part el president de l'Audiència, Fernando Lacaba, el magistrat Adolfo García, els fiscals Víctor Pillado i Betlem Roig, el forense Narcís Bardalet, els advocats Carles Monguilod i Jordi Corominas i també l'auxiliar judicial Remei Ribas.

Per a tots ells és una experiència nova de la qual estan contents de formar-ne part. També hi ha un component sentimental per tornar a la Casa Pastors, situada als peus de la Catedral, que fins el 2012 va ser la seu de l'Audiència provincial abans que tots es traslladessin a un nou edifici.
"Mai m'hauria imaginat que es faria una obra de teatre a la Casa Pastors", reconeix el president de l'Audiència, Fernando Lacaba, que reconeix que participar en el projecte té una doble vessant: l'emocional -per tornar al que va ser el lloc de feina durant 18 anys- i també professional, per unir el món del teatre amb el de la justícia.

Per conèixer una mica millor el paper que hauran de jugar, els actors i el director de l'espectacle, Roger Bernat, es van reunir a Girona el 29 de setembre per explicar-los de primera mà com estava concebut l'espectacle.

"Em fa molta gràcia formar part de l'equip, hi ha molta gent que no ha estat mai a un judici i sembla que els ha de fer cosa, aquí poden veure que tampoc és tant", reconeix Remei Ribas, que fa anys que és auxiliar judicial i que també va treballar a l'antiga seu de l'Audiència de Girona.


Entre els membres de la judicatura que participen del muntatge també hi ha el magistrat Adolfo García (que també escriu poesia), que es mostra il·lusionat. "Quan em van trucar no m'ho vaig pensar, em va semblar molt bé perquè és una experiència nova, he fet pràcticament de tot però això és nou per a mi", apunta. García va tenir durant 10 anys "el millor despatx de tot Girona", assegura, amb vistes a la Catedral. Per a ell, només el fet de tornar a celebrar en aquest edifici un judici ja és tot un regal.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...