28 d’octubre 2015

Ninis, la trilogia divina



publicat per
Gema Moraleda

El tercer dilluns de cada mes té lloc a Igualada un esdeveniment teatral de caire privat anomenat #dillunsKabrota. L’única manera d’assistir-hi és rebre una invitació directa i jo vaig tenir l’honor de rebre-la la setmana passada. Als #dillunsKabrota es veu una obra de teatre sempre triada pel seu organitzador, anfitrió i alma mater Josep Maria Ribaudí, espectador teatral assidu i impenitent com jo mateixa (si el voleu conèixer, aquí teniu el seu blog).

Dilluns passat, l’espectacle triat va ser Ninis, la trilogia divina, tres peces de microteatre que conformen una mena de sèrie (ara que estan tan de moda) en format teatral.

A Ninis, dues figures de fusta que viuen a una esglèsia de poble somien amb una vida diferent al món exterior. Sant Francesc d’Assís i la Mare de Déu mantenen divertidíssimes converses sobre què significa el lliure albir o com ha canviat el món des que van ser tallats a la fusta. Amb grans dosis d’irreverència i una mica de mala baba, tots dos personatges evolucionaran de maneres inesperades davant dels nostres ulls.

Laura Palmero i Xavier Juclà són els protagonistes de la història i ens regalen unes interpretacions fresques i carregades d’humor, realment excel·lents. Menció especial mereix també el vestuari, especialment el de la Mare de Déu que em va semblar molt ben trobat quant a estil i usabilitat.

Va ser tot un luxe poder veure la trilogia sencera d’una vegada (normalment es presenta com a peces independents de microteatre) i, a més, viure-la en un espai tan singular com l’Adoberia, que sumava positivament a l’ambient.
Si mai trobeu Ninis a una programació de microteatre, us recomano que no us la perdeu.
No vull acabar sense agrair a en Josep Maria la invitació a aquesta jornada tan agradable. Va ser tot un plaer formar-ne part!

Ninis, la trilogia divina
Autor: Marc Torrecillas. Direcció: Rafaela Rivas. Actors: Laura Palmero i Xavier Juclà. Disseny de vestuari: Unai Cores.

Sala: Els dilluns Kabrota a l’Adoberia (Igualada). Data: 19/10/2015. Fotografia: (c) bloc d’en Kabrota

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...