01 d’octubre 2015

Les propostes familiars de Temporada Alta: teatre per a grans i petits!



publicat per

Descobreix els 7 títols d'arts escèniques de la nova edició del festival

La 24ª edició del Temporada Alta arriba repleta d’espectacles i obres molt variades d’arts escèniques com el teatre, la dansa, la música o el circ. De les més de 100 propostes d’enguany, el festival dedica una part molt especial a la família. Menuts i grans podreu gaudir, emocionar-nos, reflexionar i somniar amb les creacions de directors i companyies de diversos països. Des de Surtdecasa, hem preparat un recull amb els títols més interessants per viure amb família.

1. El Petit Príncep, el musical
Redescobrim la bonica història d’'El Petit Príncep' de la mà d’Àngel Llàcer i Manu Guix. Els dos directors mantenen dalt de l’escenari la màgia i la poesia del clàssic gràcies al joc de les interpretacions, la música i el tractament escenogràfic. Es tracta d’un espectacle familiar que ens transporta a diferents mons i ens fa reflexionar.

2. Cerimònia de foc
El col·lectiu d’arts de carrer Carabosse capgirarà la nostra visió del Barri Vell per oferir-nos una pista de circ, amb menjadors de foc, funambulistes autòmats, nenúfars encesos, bengales, rodes i torxes. Un espectacle inaugural màgic que deixarà petjada.
Dates: divendres 02 d’octubre a les 20.30h
Dissabte 03 d’octubre a les 20.30h
Lloc: Barri Vell

3. Bèsties
Baro d’Evel ens proposa un món salvatge on homes i animals conviuen sense les estridències del món actual. Coproduïda pel festival, ‘Bèsties’ és poesia de pista, humor, excel·lència i renovació.
Dates: dijous 19 de novembre a les 21h
Divendres 20 de novembre a les 21h
Dissabte 21 de novembre a les 21h
Diumenge 22 de novembre a les 18h
Lloc: La Copa

4. Concerts per a nadons
Un dels espectacles més emocionants de les darreres edicions de Temporada Alta és el ja consolidat 'Concerts per a nadons', una proposta per despertar la sensibilitat artística dels menuts de casa. El projecte de Carles Pedragosa crea música a través d’un grup de músics i ballarins per estimular els nadons. En un espai en forma rectangular, els petits poden interactuar directament amb els músics i circulen encuriosits per l’espai.
Dates: dissabte 21 d’octubre a les 10.30, 12h i 16.30
Diumenge 25 d’octubre a les 10.30h, 12h i 16.30h
Lloc: El Canal de Salt
Edat recomanada: fins a 3 anys.

5. Bleu!
Integrada per un grup multidisciplinari de creadors d’arts visuals i escèniques, Compagnia TPO és una formació de dansa a l’avantguarda creativa europea pel que fa als espectacles familiars. La seva última obra és 'Bleu!', un viatge mitològic d’un mariner a la recerca d’una perla màgica, una història de descobriment i experiències on els petits també esdevenen protagonistes d’un sorprenent univers sensorial.
Dates: dissabte 7 de novembre a les 16 i 18h
Diumenge 8 de novembre a les 12h i 17h
Lloc: El Canal de Salt
Edat recomanada: majors de 4 anys

6. Bag lady
Bag Lady (la dama de les bosses) infla i dóna vida a les bosses de plàstic. En diàleg amb el seu cos, la intèrpret transforma aquests objectes quotidians en els personatges més insospitats. La protagonista no para de parir criatures, mentre explica sense paraules històries de la seva vida amb el sol suport de la música. Així, Malgosia Szkandera dóna tota una lliçó formativa: treu profit d’un material pobre com aquest (una simple deixalla) i el transforma en poesia, en canemàs de contes, en matèria dels somnis, en joc plàstic i seducció narrativa.
Data: diumenge 25 d’octubre a les 12h
Lloc: Sala La Planeta
Edat recomanada: majors de 9 anys

7. Alone
Un altre espectacle de circ destacat del festival és 'Alone', de la Cia Sebas i dirigit per Christian Atanasiu, un espectacle visual pensat per a tots els públics que explica el viatge d’un personatge que arriba a una illa deserta després de sobreviure a un naufragi. 'Alone' funciona com una recepta per enfrontar-nos a les pors i ens mostra el poder de la imaginació com la millor forma de créixer.
Data: diumenge 29 de novembre a les 12h
Lloc: Centre Cultural La Mercè
Edat recomanada: majors de 6 anys


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...