23 d’octubre 2015

Els ateneus amb teatre s'uneixen per fer un circuit de programació



publicat per
22 d'octubre de 2015

La Fira Mediterrània 2015 ha servit d’escenari per presentar la Xarxa de Teatre d’Ateneus de Catalunya (XTAC) aquest diumenge a l’Auditori Plana de l’Om de Manresa. 24 entitats amb espais teatrals s’han adherit fins ara a la XTAC. Impulsada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, aquesta és la primera xarxa de teatres d’ateneus de Catalunya, amb  9.300 butaques. A la jornada s’ha constituït el Consell de la XTAC i s’ha aprofitat l’avinentesa per a que cada ateneu presentés el seu teatre i l’activitat que realitza.
“La unió d’esforços dels teatres de la XTAC, permetrà un diàleg i intercanvi d’experiències molt profitós per a millorar la seva gestió i funcionament”, segons la responsable de la XTAC, Íngrid Marín.
“Aquesta nova xarxa que s’ha creat entre els teatres d’ateneus té molta potència i serà una gran eina per a treballar les programacions”, ha manifestat el membre fundador de l’Associació Cultural el Galliner, entitat encarregada de la programació del Teatre Kursaal de Manresa, Joan Morros, convidat a la presentació oficial de la XTAC. La xarxa d’equipaments té l’afany de donar suport a la gestió i dinamització de les sales que tenen les entitats federades, tot oferint sereix de contractació i de fer circuit. El projecte vol impulsar la dinamització dels teatres oferint un espai de diàleg, intercanvi d’experiències i de formació per als programadors, així com avantatges i descomptes econòmics en la contractació d’artistes, companyies i espectacles, a través d’un catàleg de propostes format per la selecció del Consell de la XTAC.

Els programadors dels ateneus adherits han gaudit d’invitacions per als espectacles de la Fira. Per tal de formalitzar la inscripció, és necessari posar-se en contacte amb la Federació d’Ateneus a través del correu: xtac@ateneus.cat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...