23 d’octubre 2015

La FITI reuneix un miler de persones a Santa Coloma



publicat per
20 d'octubre de 2015

Les companyies, formades per persones amb discapacitat i sense, han reivindicat entrar amb normalitat en els circuits comercials

La Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), nascuda fa 16 anys amb caràcter biennal i amb l'impuls de l'associació colomenca Alquimistes Teatre i de l'ajuntament, ofereix la possibilitat a artistes amb diversitat funcional de mostrar nous llenguatges escènics a partir de les seves creacions.

Un dels objectius és proporcionar a la ciutadania la possibilitat de descobrir la creativitat de les persones amb alguna discapacitat ja sigui intel·lectual, sensorial o física, i la riquesa de la integració de totes les capacitats.

Aquest cap de setmana s'ha clausurat la 9a edició de la fira que, amb el lema ‘L'art, territori d'igualtat’, aquest any ha comptat amb la participació de cinc companyies i una taula rodona de reflexió que va reivindicar un art de qualitat accessible per a tothom i que s'integri amb normalitat als circuits comercials a través de la creació de xarxes entre tots els agents implicats.

La tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Santa Coloma, Petra Jiménez, destaca que aquesta fira és pionera a Catalunya en les arts escèniques i la diversitat funcional. Jiménez la situa com “un aspecte més de la lluita contra les desigualtats i el foment de la diversitat, així com també un dret de tota la ciutadania a gaudir de la cultura, tant des del vessant creador com de consumidora”.

A més de Jiménez, han assistit a la FITI altres regidors del consistori, així com l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el director de cine José Luis Guerín.


Després de reunir més de 1.000 persones aquest any, la FITI veurà la 10a edició el 2017 amb el compromís de l'Ajuntament de Santa Coloma de seguir-la recolzant i enfortir-la com a plataforma consolidada de promoció a les arts escèniques accessibles per a tothom.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...