25 d’octubre 2015

El festival Escena Poblenou, més social que mai



publicat per

El festival Escena Poblenou (a la imatge, el cartell d'enguany) omple el barri de teatre, circ, dansa, humor, arts del moviment, performances... Una festa de la creació contemporània que, en aquesta edició, pren un caire marcadament social.

Noves dramatúrgies, creacions joves que ens mostren els interessos i les inclinacions escèniques dels artistes més nous, accions creades específicament per ser portades a terme als carrers del barri... Tot ho trobareu, del dijous, 22, al diumenge, 25 d'octubre, al Poblenou, un barri que aquests dies es converteix en un gran escenari. I és que molts locals i entitats acullen les representacions, però també ho fan els espais públics d'aquesta zona de Barcelona.
Durant l'Escena Poblenou d'enguany, per exemple, tindrem l'ocasió de veure un espectacle que deixa constància de les preocupacions socials dels organitzadors i que sembla creat expressament per al moment que vivim: un Fugit que signa la companyia Kamchàtka i que ha tingut la col·laboració de Metges Sense Fronteres i l’Ajuntament de Barcelona.
La proposta, vista a l'últim festival de Tàrrega, permet als espectadors sentir-se com un refugiat i els fa viure l'experiència d'haver-se d'amagar, buscar mitjans de transport, ser abandonat... Els qui s'hagin apuntar a Fugit (les entrades ja estan exhaurides, ho sentim) viuran, els dies 24 i 25 d'octubre, una experiència angoixant que els ajudarà a posar-se en la pell d'un refugiat. 
És només una de les moltíssimes experiències escèniques que ens proposa el festival. I diem experiències perquè són propostes de teatre, dansa, o circ, però sempre diferents, noves i arriscades. Alguns espectacles, per exemple, encara estan en fase de creació. Són els que formen part del Projecte Embrions, on coneixereu projectes escènics en fase de gestació.
D'altres apartats, com ara el Projecte Escena +Dones i el Projecte Educació i Joves, estan pensats per donar visibilitat a treballs escènics relacionats amb les dones o que impliquen els més joves en els processos de creació. Un altre apartat, el Projecte Territori, té a veure amb la història del barri del Poblenou.
Jornades, xerrades, tallers, espais de discussió per a professionals o artistes en general.. Tot forma part, també, d'una programació que té la col·laboració del Festival Sismògraf d'Olot, d'El Graner, l'Antic Teatre i el Centre Cívic Can Felipa.
La programació és extensa, però en el mar de propostes, destaquen artistes com ara Diana Gadish i la poesia visual del seu espectacle de clown Handle with care, la nova proposta de Los Moñekos Ka-yi-ha (si no els vau veure per la Mercè o a FiraTàrrega, no us els perdeu) i la companyia Animal Religion (premi Zirkòlika 2015) que, a Indomador, ens proposa explorar els aspectes més animals de l'ànima i el comportament humans.
Teatre de carrer, concerts de música electropop (Pyramids on the street, de l'alemany Marcel Biller i la italiana Eleonora Galise; a l'Hangar; diumenge, 25) i una gran festa amb actuacions musicals per a posar en contacte veïns del barri i artistes a Can Ricart, tot un símbol del barri (dissabte, 24), completen la proposta per a quatre dies d'intensa activitat escènica.

Escena Poblenou
Dies: del 22 al 25 d'octubre
Espais: Centre Cívic Can Felipa, Hangar, Centre Moral, Can Ricart, carrers i places del Poblenou...

Preu: de 0 a 6 €, segons l'espectacle

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...