01 d’octubre 2015

"Woyzeck caducat" o un clàssic teatral transportat al segle XXI



publicat per

Obra de George Büchner, un metge i dramaturg alemany que va morir amb només 23 anys sense haver acabat la peça, Woyzeck és una de les obres teatrals més conegudes del segle XIX. La seva fama ve del fet de retratar la pobresa i la misèria en un estil que es considera un precedent de l'expressionisme. Però, com seria el personatge de Woyzeck en ple segle XXI? El dramaturg i director Roger Torns ens ho explica del 24 de setembre a l'11 d'octubre al Teatre Tantarantana.

Si el protagonista de l'obra de Büchner era un pobre soldat sotmés a experiments mèdics que, en un moment de bogeria, acaba matant la seva amant (la peça es basa en un cas real que va succeir a principis del segle XIX), Torns parteix del text original, però converteix el soldat protagonista en un pluriempleat que, entre d'altres feines, neteja lavabos però que, per acabar de guanyar-se la vida, no té més remei que oferir el seu cos a la ciència a canvi de diners.
La relectura d'aquesta obra, en la qual intervé la companyia sencera (Marc Ribera, Paula Malia, Arnau Comas i el mateix Roger Torns) indueix una reflexió sobre quins són els efectes de convertir el sistema educatiu en una màquina de produir treballadors que satisfacin les necessitats dels mercats.
Així, el dramaturg converteix un clàssic del teatre del segle XIX avançat al seu temps en una reflexió sobre l'ensenyament, el seu pes en la societat i les conseqüències de sotmetre'l a la lògica dels diners. 
Podeu veure Woyzeck caducat al Teatre Tantarantana (Flors, 22) del 24 de setembre a l'11 d'octubre, de dimecres a diumenge, a les 21 h (hi ha una prèvia el dia 23). Entrada: 21 €

+ info

http://www.tantarantana.com

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...