28 de desembre 2007

El Platges de Mataró confirma la seva recuperació a Monzón

www.capgros.com
23 desembre 2007

Un contundent 77-93 va servir als unionistes per tancar l’any amb el novè triomf de la temporada

per Aida Soriano Fiérrez

El sènior masculí del Platges de Mataró va tancar l’any 2007 amb una victòria a domicili del Monzón per 77-93. Els d’Albert Illa, que viatjaven a Osca sabent que la concentració era la clau per guanyar el rival, van actuar en conseqüència en el matx de dissabte passat, dia 22, i van dur a terme un gran partit de concentració, tal com explicava el míster unionista en finalitzar l’encontre. Així doncs, gràcies al treball en el rebot defensiu, a l’incommensurable Jordi Ventura (24 punts) i a l’aportació en anotació de gairebé tots els jugadors, el Platges de Mataró no va defraudar i va acabar l’any amb una victòria, amb la confirmació de la seva recuperació i quart a la classificació del grup C de Lliga EBA.

I és que en el duel contra el Monzón, corresponent a la tretzena jornada, els mataronins van veure com un Pau López molt inspirat clavava sis triples sense immutar-se i com, per molt que ho intentessin, no aconseguien aturar el pivot Jordi Muñoz. Va ser llavors quan Sergi Homs i Adrià Fradera es van erigir com defensors del taulell i van començar a capturar rebots, que juntament amb els taps d’Iki, van permetre que els de la capital del Maresme marxessin, tot i la igualtat del matx, dos amunt al final dels primers deu minuts de joc (29-31). Així mateix, el bon fer d’Ignasi Ariño, Jobacho, Roger Joan i Edu Alcaraz anotant, assistint i recuperant pilotes van ser claus per arribar al descans 42-50.

En la represa, la disputa del tercer quart va ser aferrissada, però els d’Albert Illa van saber mantenir les distàncies al marcador gràcies a Jordi Ventura, “l’home franquícia” del Platges de Mataró, com l’anomenava Illa al final del xoc, i sent així l’últim quart començava amb l’electrònic a favor dels visitants (60-68). A partir d’aquí, el Monzón, que no estava disposat a tirar la tovallola ni a que se li escapés la victòria, va deixar-se la pell en cada acció i a falta de dos minuts pel final les forces i el marcador s’havien igualat més que mai. Però la precipitació del rival i la recuperació del Platges en defensa van fer possible que els unionistes es tornessin a posar per davant i forcessin antisportives i personals que una darrera l’altre només farien que ampliar les distàncies a l’electrònic a favor dels mataronins. Al final, 77-93 i novena victòria de la temporada, tercera consecutiva, i dos punts que permeten al Platges de Mataró escalar una posició a la taula i marxar al Nadal quart, a tan sols dues victòries del encara líder l’UGT Aragó.

Al Nadal, amb la feina feta
A la conclusió de l’encontre davant el Monzón, Albert Illa, l’entrenador unionista, es mostrava molt satisfet amb el treball realitzat pels seus joves jugadors, destacava el gran nivell de concentració sobre la pista i agraïa el suport rebut dels aficionats mataronins en tot moment. A més, el tècnic assegurava que l’equip marxa al Nadal molt tranquil sabent que la feina s’està fent bé i que la salvació, objectiu inicial de la temporada, és a tocar. De la lluita per estar entre els millors i poder jugar la promoció, Illa deixava clar que lluitaran fins el final per tot, però amb el respecte que mereix cadascun dels rivals i sense caure en el parany de sentir-se favorits.

Els unionistes, que aquesta setmana encara faran algun entrenament, tornaran a la feina entre el dos i el cinc de gener. A la tornada, el 12 i 20 de gener, Igualada i Valls els esperaran per posar punt i final a la primera volta del campionat. Serà a partir de llavors quan el Platges de Mataró no podrà perdre pistonada si vol lluitar per alguna cosa més que la permanència.

La jornada

Fitxa tècnica
77 - Cosehisa Monzón (29+13+18+17)

93 - Platges de Mataró (31+19+18+25): Roger Joan (9), Juan Antonio Jobacho (9), Sergi Homs (16), Jordi Ventura (24), Iki (8) –cinc inicial-, Carles Gómez (0), Edu Alcaraz (8), Ignasi Ariño (11), Adrià Fradera (8), Miki González (0). Entrenador: Albert Illa.

Àrbitres: Fernando Lacasta i Juan José Cubero. Incidències: 13a jornada Lliga EBA (grup C). Pavelló Municipal “Los Olímpicos”, Monzón (Osca).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...