31 de desembre 2007

El Temporada Alta es reivindica com aparador del teatre europeu



www.lamalla.net
11 desembre 2007

JOSE SOLER
33.590 espectadors (un 91% d'ocupació) han visitat els espectacles d'aquesta edició del Temporada Alta de Girona-Salt durant els dos mesos que ha durat el certamen. Amb aquestes dades a la mà, el festival de tardor de Catalunya ha fet balanç demanant una reflexió sobre el possible creixement d'una cita que cada any supera les seves pròpies expectatives. El seu director, Salvador Sunyer, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que el certamen "està al límit" i ha destacat la necessitat de mirar al futur donant un "salt definitiu".En aquest sentit, ha demanat una reformulació a totes les parts implicades per donar un nou enfocament del Temporada Alta de cara als pròxima any. L'aposta per l'any vinent és continuar produint espectacles però sense ampliar el nombre de funcions ja que "miracles tampoc en podem fer", segons ha remarcat Sunyer.
El Festival Temporada Alta de Girona-Salt va tancar la passada setmana les seves portes amb una ocupació mitjana del 91% en la seva setantena d'espectacles programats. Durant la roda de premsa de presentació del balanç, el director del certamen, Salvador Sunyer ha reivindicat el festival com un dels referents del teatre europeu. Per a Sunyer, el Temporada Alta necessita créixer i mirar al futur per donar "el salt definitiu" ja que segons la seva opinió en aquests moments "està al límit".


Per espectacles, les produccions catalanes han estat les que més bona rebuda han tingut. Així, A la toscana, de Sergi Belbel, Boscos Endins, de Dagoll Dagom i Oncle Vània d'Oriol Broggi són les tres que millor relació aforament-percentatge d'assistència han mantingut en aquesta edició.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...