31 de desembre 2007

El raïm al teatre


www.elperiodico.cat
30 desembre 2007

• Musicals i alguna comèdia animaran la cartellera de BCN la Nit de Cap d'Any

• Els actors comparteixen la festa amb el públic


Un brindis especial Els actors de La Cubana posen amb cava i raïm, divendres passat. Foto: LAURA GUERRERO IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA
Alguns artistes també tenen guàrdia la nit de Cap d'Any. L'arribada de l'any nou els enxampa a la feina, en espectacles que han decidit alçar el teló i compartir cava i serpentines amb les platees. Són co- mèdies i musicals que es presten a la gresca i converteixen la vetllada en una festa que molts agraeixen.
Al Coliseum, demà hi correran l'alegria i les bombolles amb les vedets de Cómeme el coco, negro. La revista de La Cubana farà un final diferent, adequat a la data. "Donarem un cotilló que vagi d'acord amb el xou: plomes, guarniments de music-hall, coses més maques que les típiques, res d'espanta-sogres i xiulets", diu Jordi Milán, director de la companyia, que aquestes festes no se salva del coco. "Ja he viscut nits de Cap d'Any amb obres com la de Cegada de amor, que es presten molt a la festa. Aquest any hem actuat per Nadal, Sant Esteve i també ens tocarà la vigília de Reis. ¡Massa!"

Amb les famílies
Els neons del Paral.lel brillaran més que mai amb els cotillons del Condal, el Victòria i l'Apolo. Joan Pera, protagonista amb Lloll Bertran de la comèdia Òscar, una maleta, dues maletes, tres maletes, fa lustres que no viatja per aquestes dates. Li donen el raïm a sobre l'escenari, i se l'empassa amb els seus i els presents. "Al principi em sabia greu no estar a casa en aquesta data, però després es va convertir en una gran festa, vénen els meus fills, aquest any també el meu nét, els amics... Ara prefereixo estar al teatre que a casa amb la llagosta congelada. Hi ha molts espectadors que repeteixen cada any i ja ens coneixem, ens abracem, molts pugen a l'escenari, nosaltres baixem..."
A mitjanit, la funció al teatre Condal s'interromprà per donar les campanades. Es cantaran nadales, correrà el cava i Pera i Bertran escenificaran un divertit esquetx d'Els pastorets. "És una nit molt especial. Quan puja el teló, tot brilla perquè la gent va molt mudada. Llueix tot molt maco".
A la mateixa avinguda, els nois de Grease celebraran l'arribada del 2008 a l'escola Rydell. Festa vuitantera amb brillantina, cava i regals en una de les últimes funcions de l'exitós musical, que tancarà les seves aules el 6 de gener, després de gairebé un any i mig de funcions. També es brindarà en el Cabaret de l'Apolo i a la perruqueria de Pels Pèls del Borràs. Al BTM de Montjuïc, que acull el Mamma mia! de Nina, els clàssics d'Abba donaran pas al cava i el confeti.
Però no només els musicals animaran la cartellera la nit dels bons desitjos. Joel Joan i Clara Segura també rebran l'any a La Villarroel. Poc després de partir peres a Intimitat, compartiran raïm, cava i còctel amb els assistents al muntatge en el bar del teatre.
El senyor Perramon (Boris Ruiz), per la seva part, aparcarà per una vegada la gasiveria per repartir espumós en el bar que regenta a l'escenari del Romea. "Serà una funció familiar perquè tota la companyia vindrà amb els seus nens. Nosaltres no ens en podrem beure una ampolla perquè l'obra haurà de continuar i se'ns oblidaria la lletra", explica Ruiz, ficat a la pell de l'usurer personatge de Josep Maria de Sa-
garra. L'actor se sincera: "Preferiria quedar-me a casa, però, per una altra part, hi ha molta gent que es vol prendre el raïm amb actors i cares conegudes. Els fa il.lusió i això ens anima".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...